Foto: AFP/Scanpix
Pasaules kausa izcīņas pusfinālu trešdien sasniedza Serbijas basketbola izlase, kas ceturtdaļfinālā ar rezultātu 84:56 pārliecinoši pārspēja Brazīlijas valstsvienību.

Serbijas izlasē rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Milošs Teodosičs, 12 punktus pievienoja Bogdans Bogdanovičs, bet pa desmit punktiem sameta Nenads Krstičs un Miroslavs Raduļica. Brazīlijas izlasē pa 12 punktiem guva Andersons Varežau un Markuss Viera.

Jau no mača pirmajām minūtēm abas komandas demonstrēja līdzīgu sniegumu. Serbijas izlasei izdevās iegūt minimālu pārsvaru, kuru līdz ceturtdaļas beigām izdevās palielināt līdz četriem punktiem – 21:17. Otrās ceturtdaļas sakumā spēles gaita nemainījās, taču pēcāk serbiem izdevās panākt 29:23. Tomēr Brazīlija turpinājumā atbildēja ar deviņu punktu izrāvienu, izvirzoties vadībā. Serbija brīdi vēlāk atbildēja ar savu izrāvienu un puslaiku noslēdza ar piecu punktu pārvaru (37:32).

Otro puslaiku Serbija sāka pārliecinoši, iekrājot drošu pārsvaru – 53:36. Arī turpinājumā serbi laukumā bija labāki gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, kas ļāva vēl vairāk atrauties no pretiniekiem (66:44). Brazīlija pēc šādas trešās ceturtdaļās bija "salūzusi", un vairs nespēja "sasmelt izlieto ūdeni", piedzīvojot pārliecinošu zaudējumu.

Serbija pusfinālā tiksies ar Spānijas un Francijas dueļa uzvarētāju. Kā zināms, otrā pusfinālā tiksies Lietuva un ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!