Smagu zaudējumu Pasaules kausa pusfinālā ceturtdien piedzīvoja Lietuvas basketbola izlase, kas Barselonā ar 68:96 piekāpās galvenajiem favorītiem ASV spēlētājiem.

Tagad spēlē par bronzas godalgām Lietuva tiksies ar Francijas un Serbijas dueļa zaudētājiem, bet amerikāņus finālā gaidīs otra pusfināla uzvarētājs.

Lietuvieši sīvi spēkojās pirmajā ceturtdaļā un neļāva ievērojami amerikāņiem palielināt pārsvaru otrajā ceturtdaļā, taču salūza uzreiz pēc pārtraukuma. Trešās ceturtdaļas sākumā ASV basketbolisti lielā tempā guva 10 punktus pēc kārtas, panākot 18 punktu pārsvaru, bet kopumā trešo ceturtdaļu uzvarēja ar , kas visu izšķīra šajā mačā.

ASV izlases rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Kairijs Īrvings, bet pa 16 punktiem guva Klejs Tompsons un Džeimss Hārdens, kurš visus savus punktus guva amerikāņiem izšķirošajā trešajā ceturtdaļā. Lietuvas sastāvā labāko spēli karjerā valstsvienībā aizvadīja Mindaugs Kuzminsks, kurš guva 15 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Vēl 15 punktus lietuviešiem guva Jons Valančūns.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!