Foto: DELFI

Par Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandas "Jelgava" galvenais treneris būs 23 gadus vecais Mārtiņš Gulbis, kurš iepriekš vadījis "Barons Kvartāls" komandu, informē vienība.

"Jelgava" gatavošanos jaunajai sezonai sākusi ar smagiem, augstas intensitātes treniņiem: "Smagi strādājam treniņos divas reizes dienā. Esmu ieradies Jelgavas pilsētā un gatavs strādāt ar milzu atbildības sajūtu un ar lielu entuziasmu. Ticu, ka smagi un cītīgi darbojoties būs iespējams Jelgavas komandu atgriezt un noturēt augstā līmenī. Turklāt šī ir pilsēta ar lielu iedzīvotāju skaitu, daudz basketbola faniem un entuziastiem, kas seko līdzi šim sporta veidam. Ļoti pozitīvi, ka šeit ir attīstīta infrastruktūra, lai basketbols attīstītos ļoti labā kvalitātē," sacīja Gulbis.

Perspektīvais treneris no Rīgas Mārtiņš Gulbis savas profesionālās karjeras gaitas uzsāka Rīgā, 20 gadu vecumā stājoties pie stūres LBL klubam "Barons kvartāls".

Starpsezonā Jelgavas komandas rindas skārušas vērā ņemamas izmaiņas. Komanda tiek būvēta no jauna un vienības rindās, trenējas gados jauni un perspektīvi puiši, kuriem treneri paredz labas izaugsmes iespējas tuvākajos gados.

"Pēc vairākām sezonām Latvijas flagmaņa "VEF Rīga" rindās Jelgavā atgriezies 1995.gadā dzimušais saspēles vadītājs Kristaps Pļavnieks, kurš basketbolista gaitas uzsāka Jelgavas sporta skolā. Es viņam šajā sezonā paredzu nozīmīgu lomu komandā un ar neatlaidīgu darbu Kristapam ir liela iespēja kļūt par laba līmeņa saspēles vadītāju," vērtē Gulbis.

BK "Jelgava" sezona sāksies 1.oktobrī ar mājas spēli pret trīskārtējiem Latvijas čempioniem "VEF Rīga". Visas mājas spēles 2014./2015. gada sezonā notiks Zemgales olimpiskajā centrā. Atgādinām, ka 2013./2014.gada sezonā BK "Jelgava" vecākā trenera Mareka Bajāra vadībā LBL finišēja 9.vietā un nesasniedza "play-off" robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!