Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins un basketbola kluba "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons otrdien noslēdza ilgtermiņa līgumu par sadarbību jaunatnes basketbola attīstībā, vēsta LBS.

"VEF Rīga" kļūst par Latvijas Jaunatnes basketbola līgas ģenerālsponsoru, Māris Martinsons – par VEF LJBL prezidentu. 2014./2015.gada sezonā VEF LJBL spēlēs 338 komandas no visiem valsts reģioniem, kuras noskaidros Latvijas jaunatnes čempionus 14 grupās.

Komentējot uzsākto sadarbību, LBS prezidents Valdis Voins uzsvēra, ka ģenerālsponsora atbalsts VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgai dos iespēju realizēt daudz labu ideju, par to neprasot papildus finansējumu no dalībniekiem.

"Latvijas Jaunatnes basketbola līga, apvienojot sporta skolu, klubu un LJBL vadītāju enerģiju, katru gadu organizē interesantus Latvijas čempionātus 14 vecuma grupās, noskaidrojot labākās komandas un palīdzot talantīgākajiem basketbolistiem sagatavoties startiem valsts jaunatnes izlasēs. Esmu pārliecināts, ka "VEF Rīga" atbalsts, kā arī Māra Martinsona enerģija un pieredze veicinās VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas dalībnieku profesionālo izaugsmi un palīdzēs palielināt līgai nepieciešamo atbalstu valsts līmeni," sacīja Voins.

VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas prezidents Māris Martinsons komentēja, ka kļūšana par LJBL ģenerālsponsoru ir nozīmīgs solis, lai ilgtermiņā sekmētu Latvijas kopīgā mērķa sasniegšanu - sagatavot labu jauno basketbolistu paaudzi.

""VEF Rīga" jau kopš kluba atjaunošanas 2007.gadā īpašu uzmanību ir veltījis jauno spēlētāju izaugsmei, gan piesaistot viņus komandai, gan nodibinot profesionālo basketbola skolu "VEF Rīga", kā arī rīkojot vērienīgāko basketbola turnīru Rīgas vispārizglītojošo skolu skolēniem "VEF Rīgas skolu superlīga". VEF treneri sekmīgi vadījuši Latvijas jaunatnes izlases, tāpat klubs ieguldījis ievērojamus līdzekļus basketbola infrastruktūras uzlabošanā, primāri domājot par jaunatnes basketbola attīstību. Kļūt par LJBL ģenerālsponsoru ir nozīmīgs solis, lai ilgtermiņā sekmētu mūsu kopīgā mērķa sasniegšanu - sagatavot labu jauno basketbolistu paaudzi. LJBL ir daudz ir sasniegusi, jauniešu izlašu panākumi dara lepnu visu Latviju un esmu pārliecināts, ka apvienojot spēkus un izmantojot mūsu pieredzi, rezultāti neizpaliks," skaidroja Martinsons.

VEF LJBL 23.čempionāts sāksies sestdien, 20.septembrī ar spēlēm 15 Latvijas pilsētās. Astoņu mēnešu laikā tiks noskaidroti valsts jauniešu čempioni un čempiones 14 grupās, bet paši mazākie basketbolisti cīnīsies par "Kārums kausiem". Sezonas laikā VEF LJBL īstenos basketbola popularizācijas projektu, rīkos Talantu nedēļu, piedalīsies Lielajā talkā, kā arī sekos jauno basketbolistu sekmēm.

Sadarbībā ar Rīgas Biznesu skolu otro gadu notiks konkurss VEF LJBL absolventiem, kura uzvarētājs iegūs stipendiju studijām RBS bakalaura programmā "Vadīšana starptautiskos uzņēmumos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!