Foto: AFP/Scanpix
Valdība otrdien, 16.septembrī, piešķīruši 600 000 eiro Latvijas Basketbola savienībai (LBS), lai tā līdz 30.septembrim varētu samaksāt par licenci Eiropas čempionāta basketbolā grupu turnīra rīkošanai.

Piešķirtos 600 000 eiro ņems no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Otra iemaksa tādā pašā apjomā būs jāiemaksā līdz nākamā gada aprīļa beigām. Čempionāta basketbolā licences iegāde kopā izmaksās 1,2 miljonus eiro. Jūlijā valdība atbalstīja lēmumu, ja čempionāta rīkošanas tiesības tiks piešķirtas, tad tā nodrošinās finansējumu 1,2 miljonu eiro apmērā.

Kā uzsvērts IZM sagatavotajā informatīvajā ziņojumā, plānots piesaistīt arī privāto finansējumu no atbalstītājiem - aptuveni 100 000 eiro, tomēr, kā atzīst LBS, sacensību norise bez valsts un pašvaldības atbalsta nav iespējama. Plānota aptuveni arī 300 000 eiro piesaiste no Rīgas pilsētas pašvaldības.

Lūdzot finansējumu, LBS uzvēra, ka turnīra rīkošana sekmēs Latvijas ekonomikas un tautsaimniecības attīstību, piemēram, ēdināšanas, pārtikas mazumtirdzniecības, viesnīcu un restorānu servisa jomas.

Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa izvirzījusi prasību, kurā norādīts, LBS jānodrošina 600 000 eiro pārskaitīšanu līdz 2014.gada 30.septembra plkst.24:00. Neizpildot minētās saistības un nenodrošinot līdzekļu pārskaitīšanu noteiktajā termiņā, Čempionāta rīkošanas tiesības LBS var tikt atņemtas. Otra finansējuma daļa jāpārskaita nākamgad aprīlī.

"Delfi" jau vēstīja, ka 2015.gada Eiropas basketbola čempionāta apakšgrupu cīņas norisināsies arī Latvijā.

"Eurobasket 2015" Latvija rīkos kopā ar Franciju, Horvātiju un Vāciju. Latvijā un pārējās trijās rīkotājvalstīs norisināsies pa vienam apakšgrupu turnīram, bet izšķirošās cīņas risināsies Francijas pilsētā Lillē. Priekšsacīkstēs spēles notiks Rīgā, Berlīnē, Monpeljē un Zagrebā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!