Foto: F64

Latvijas basketbola kluba "VEF Rīga" spēlētāji ir motivēti sevi veiksmīgi pierādīt ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, kluba preses dienestam stāstīja galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

"VEF Rīga" komanda agrā pirmdienas rītā ar lidojumu devās uz Briseli. Pēc tam sekoja aptuveni 120 km pārbrauciens uz Ostendi, kur līdz piektdienai notiks ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrs, kur pirmajā kārtā otrdien Latvijas klubam būs jāspēkojas ar "Strasbourg" komandu.

"Pirmssezonas sagatavošanās posms bija saraustīts, kam pamatā bija dažādi apstākļi. Vairāki spēlētāji bija aizņemti Latvijas valstsvienībā, tāpat bija dažādas mikrotraumas, kas ietekmēja treniņu procesu. Treneriem vienmēr gribas vairāk laika, jo ikreiz var atrast lietas, ko pilnveidot. Kopumā nosacīti pilnā sastāvā, neskaitot Jāni Bērziņu un Aigaru Šķēli, esam kopš piektdienas un šajā laikā galvenokārt piestrādājām pie dažādām pamatlietām," sacīja "VEF Rīga" galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

"VEF Rīga" treneriem un spēlētājiem informācija par pretiniekiem ir, tāpēc taktiski komanda būs gatava. "Arī ar motivāciju un vēlmi uzvarēt spēlētājiem problēmu nav, jo viņi visi alkst sevi pierādīt. Tā varētu būt viena no lietām, kas kompensētu to, ka mums bijis ierobežots sagatavošanās laiks pilnā sastāvā."

Raksturojot Eirolīgas kvalifikācijas turnīra pretiniekus, VEF treneris sacīja: "Strasbūrai ir pieredzējusi komandai - gan pēc spēlētāju vecumiem, gan arī nospēlētājiem turnīriem. Šai komandai ir labi metēji un labi garie spēlētāji. Kā jau parasti, visas Francijas komandas labi darbojas aizsardzībā. Mums pretī stāsies stiprs pretinieks, kam ir meistarīgi spēlētāji, tāpēc sagaidām, ka nebūs viegla spēle, taču esam gatavi izmantot savas priekšrocības."

Treneris Mazurs arī norādīja, ka vefieši negatavojas piedalīties Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā Beļģijā ar vieglprātīgu apziņu, ka tajā nav ko zaudēt. "Gatavojamies konkrēti šai spēlei, lai ar savu enerģiju, pašatdevi, taktiku spētu parādīt pēc iespējas labāku sniegumu un cīnītos par uzvaru. Kas būs tālāk – to rādīs laiks, bet šobrīd koncentrējamies uz to, lai pēc iespējas sekmīgāk nospēlētu kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē pret Strasbūru."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!