Kataras sieviešu basketbola izlase atteikusies doties laukumā bez tradicionālās musulmaņu sieviešu galvassegas hidžaba un izstājusies no Āzijas spēlēm, kas šoreiz notiek Dienvidkorejā, vēsta aģentūra AFP.

Kā zināms, drošības apsvērumu dēļ FIBA aizliedz basketbola spēlēs izmantot jebkādas galvassegas, bet Kataras delegācijas pārstāvji uzskata, kas šis aizliegums ir pretrunā ar olimpiskajiem principiem.

"FIBA neatļāva mūsu sportistēm spēlēt hidžabā, tāpēc mēs izstājamies no turnīra," aģentūrai AFP izteikusies Kataras Sieviešu sporta komitejas vadītāja Ahlama al Mana. "Tas, kas notika šodien, ir pretrunā ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) mērķiem iekļaut sportā valstis ar dažādām kultūrām, kā arī pretrunā ar šo Āzijas valstu saukli "Šeit valda dažādība"."

Gandrīz puse Kataras izlases spēlētāju izmanto hidžabu.

Al Mana atzina, ka izlase esot zinājusi par galvassegu aizliegumu, taču cerēja, ka FIBA mainīs noteikumus, kā tas ir izdarīts nacionālo čempionātu līmenī. Pārējās valstis, uz kurām attiektos galvassegu aizliegums, uz Dienvidkoreju nav devušās, apstiprināja al Mana. "Uzskatu, ka tas, kas šodien notika, liks FIBA ātri pārdomāt," viņa uzskata. "Protams, Āzijas Olimpiskā padome atbalstīja mūsu dalību spēlēs, taču šis bija FIBA lēmums. Ceru, ka nākotnē viņi ļaus mums spēlēt."

FIFA šogad noņēma aizliegumu izmantot musulmaņu tradicionālās galvassegas sieviešu futbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!