Foto: RIA Novosti/Scanpix
Soču olimpiskās spēles ieies arī musulmaņu vēsturē - pirmo reizi ziemas Olimpiāžu vēsturē tur strādā sieviešu kārtas žurnāliste no Irānas.

37 gadus vecā Leilija Horsanda ir sporta žurnāliste, Teherānas universitātes absolvente. Sočos viņa īpaši sekos līdzi savas valsts slēpotāju panākumiem.

"Tā ir lieliska pieredze - būt šeit," saka Horsanda. "Katrs sīkums ir tik interesants, un tik ļoti atšķiras no strādāšanas redakcijā vai vietējās sacensībās."

Lai gan Leilijai sporta žurnāla "Tamashagaran" redakcijā ir vēl vairākas kolēģes, viņa uzskata, ka situācija vēl ir tālu no vēlamās, un cer, ka viņas piemērs kaut ko mainīs šajā sistēmā. "Sievietes ir jāņem vērā un jāuzklausa, viņām ir jādod iespēja pierādīt sevi," saka žurnāliste. "Meitenes lasīs manas un manu kolēģu reportāžas un nodomās - redz, sievietes spēj darīt to pašu, ko vīrieši! Tāds ir mūsu mērķis."

Horsanda norāda, ka Irānā pieci šīs valsts sportisti, kas piedalīsies Soču olimpiskajās spēlēs, no kuriem divas ir sievietes, jau tagad tiek uzskatīti par varoņiem. "Es ļoti gaidu viņu sacensības," saka Horsanda. "Viņi, protams, necīnīsies par medaļām, taču veidos valsts atpazīstamību šajās spēlēs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!