Foto: Publicitātes foto

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pastarīšu duelī Zemgales Olimpiskajā centrā trešdien "Jelgava" ar rezultātu 88:69 (16:23, 30:14, 23:17, 19:15) uzvarēja "Saldus" komandu.

Spēles sākumā abas komandas spēlēja līdzīgi, taču pirmās ceturtdaļas izskaņā viesi izvirzījās vadībā. Otrās ceturtdaļas vidū vadībā izvirzījās jau "Jelgava", pārsvaru noturot līdz spēles beigām.

Rezultatīvākais ar 18 punktiem mājinieku rindās bija lietuviešu leģionārs Deniss Krestiņins, kurš divpunktu metienus no spēles realizēja ar 86% precizitāti, savukārt otrs rezultatīvākais ar 16 punktiem "Jelgavas" rindās bija Rihards Ginters, realizējot visus piecus metienus no tālās distances.

Savukārt viesu rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Roberts Freimanis, kurš izcīnīja arī desmit bumbas zem groziem.

Jelgavnieki jauno sezonu bija sākuši ar četriem zaudējumiem pēc kārtas, pēcāk viesos ar 67:62 uzvarēja "Latvijas Universitāti" (LU), bet vēlāk piedzīvoja vēl vienu neveiksmi, ar punkta starpību atzīstot "Barons kvartāls" pārākumu.

Savukārt "Saldus" komanda turnīrā joprojām cīnās bez uzvarām, piedzīvojot piecus salīdzinoši pārliecinošus zaudējumus.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar četriem panākumiem četros mačos atrodas Latvijas čempioni "Ventspils", bet bez zaudējumiem cīnās arī divas cīņas aizvadījušie vicečempioni "VEF Rīga". "Liepāja"/"Triobet" ar sešiem panākumiem septiņos mačos ieņem stabilu trešo vietu, ar četriem panākumiem sešās cīņās seko "Jēkabpils", bet "Barons kvartāls" piecos mačos izcīnījusi trīs uzvaras. Savukārt pārējām komandām uzvaru un zaudējumu attiecība nav labāka par 50%.

Bez uzvarām turnīrā pašlaik cīnās "Latvijas Universitāte" un "Saldus", kas aizvadījušas piecas spēles.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, ko iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies pa četrām reizēm. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!