Foto: LETA

Latvijas vicečempioni "VEF Rīga" VTB Vienotās basketbola līgas mačā pret Krievijas grandu Maskavas CSKA pirmajā puslaikā nospēlējuši vāji, bet otrajā puslaikā izlieto ūdeni sasmelt pret šāda līmeņa pretinieku nebija iespējams, uzskata rīdzinieku kapteinis Artūrs Bērziņš.

Kā zināms, "VEF Rīga" pirmdien savā laukumā ar 72:87 visnotaļ līdzvērtīgā spēlē piekāpās CSKA, ciešot ceturto zaudējumu septiņās turnīra spēlēs.

"Nospēlējām divus dažādus puslaikus. Diemžēl, pirmajā puslaikā zaudējām pārāk daudz, lai otrajā to atgūtu. Pret šāda līmeņa pretiniekiem tādā veidā uzvarēt nav iespējams," pēc mača žurnālistiem pauda Bērziņš.

"Prieks, ka uz šo maču bija sanācis liels skatītāju skaits. Šāda atmosfēra mājas spēlē šosezon vēl nebija bijusi," izcēla basketbolists. "Es tajā jūtos ļoti labi. Atmosfēra bija tāda, kādai šādās spēlēs jābūt. "

"Mūsu sniegumā trūkst stabilitātes, kas ir skaidrojams ar to, ka esam ļoti jauna komanda. Gribam visu uzreiz - ja esam iedzinējos ar 17 punktiem, uzreiz gribam panākt mīnus četrus punktus. Tas tik ātri nenotiek," piebilda Bērziņš. "Kaut kādās epizodēs pārāk daudz riskējām, un šāds pretinieks to nepiedod. "

Brīdī, kad savainojumu guvis Ingus Jakovičs, pie lielāka spēles laika ticis amerikāņu saspēles vadītājs Džastins Kobss, kuram gan vēl joprojām ir problēmas ar pielāgošanos Eiropas basketbolam. Viņš komandā pašlaik atrodas uz pārbaudes laiku.

"Pēc jaunā leģionāra pievienošanās ir veiktas noteiktas izmaiņas taktiskajā zīmējumā, taču tās nav tik būtiskas, lai izceltu. Pagaidām Džastins komandā tikai iejūtas. Viņš vēl noteikti nav parādījis to, uz ko ir spējīgs. Viņam labākās spēles vēl ir priekšā," pārliecināts ir Bērziņš.

"VEF Rīga" spēlē pret CSKA iesāka nedēļu, kuras laikā vefieši tiksies ar trim Krievijas vadošajiem klubiem. Pēc šīs spēles jau trešdienas vakarā sekos ļoti svarīga Eiropas kausa izcīņas mājas spēle "Arēnā Rīga" pret Maskavas apgabala "Himki", savukārt nedēļa noslēgsies ar maču VTB līgā svētdien izbraukumā pret Eirolīgas klubu Kazaņas "Unics".

"VEF Rīga" komanda Vienotās līgas sezonu sākusi ar trim uzvarām septiņos mačos, kas pašlaik līgas kopvērtējumā ļāvis saglabāt devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!