Foto: DELFI

Latvijas basketbola klubs "Barons"/LDz piesaistījis Ukrainas izlases uzbrucēju Dmitro Gļebovu, aģentūrai LETA apstiprināja vienības valdes priekšsēdētājs Jānis Pormalis.

Kā pavēstīja klubs, vienošanās ar basketbolistu panākta līdz šīs sezonas beigām, taču veiksmīga snieguma un finansiālo prasību sakritību gadījumā līgums varētu tikt pagarināts.

"Komandas galvenajam trenerim Agrim Galvanovskim, redzot "Barons"/LDz spēles un sniegumu, bija ierosinājums piesaistīt tieši Gļebovu, jo tieši šis basketbolists var pastiprināt komandas spēli, turklāt treneris ar viņu strādājis jau iepriekš," sacīja Pormalis. "Tāpat pēdējā laikā mūsu komandu vajājušas traumas un slimības, tāpēc treniņos mums pat trūka spēlētāju."

"Galvanovskis uzskata, ka šis spēlētājs komandā varētu iederēties. Tiesa, Gļebovs vēl nav ieradies Rīgā, bet pēc viņa atbraukšanas nokārtosim visas formalitātes," pauda Pormalis.

Pašlaik 26 gadus vecais basketbolists šo sezonu sāka Ukrainas augstākās līgas komandā "Mykolaiv", deviņu maču laikā caurmērā gūstot 14,6 punktus, izcīnot 3,9 atlēkušās bumbas un veicot 2,8 rezultatīvas piespēles.

Tiek vēstīts, ka Gļebovs klubu pametis tā finansiālo problēmu dēļ.

Kā zināms, par "Barons"/LDz galveno treneri kļuvis Galvanovskis, kurš pēdējo gadu trenēja tieši "Mykolaiv" vienību, bet nenokārtoto finansiālo saistību dēļ nolēma komandu atstāt.

Gļebovs pirms diviem gadiem kļuva par Ukrainas čempionu, bet kopš 2009.gada regulāri izpelnās uzaicinājumu uz Ukrainas valstsvienību. Pērn viņš to pārstāvēja Eiropas čempionātā, kur gan izpelnījās vien epizodisku lomu.

Ar astoņām uzvarām 14 mačos "Barons"/LDz šobrīd ieņem sesto vietu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) kopvērtējumā, kamēr Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā ar četriem panākumiem astoņās cīņās ieņem trešo vietu A apakšgrupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!