Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns par spēlēšanu Latvijas izlases rindās lems pēc šīs sezonas, kad būs lielāka skaidrība par viņa nākotni, vēsta Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Kā zināms, šī gada septembrī Latvijā norisināsies vienas Eiropas čempionāta apakšgrupas turnīrs, kurā bez mājinieces piedalīsies arī Lietuva, Igaunija, Beļģija, Ukraina un Čehija.

Bertāns valstsvienību pēdējo reizi pārstāvēja 2011.gada Eiropas čempionātā, kad komanda vēl bija pārbūves procesā.

"Kad noslēgsies šī sezona un sapratīšu, kas mani sagaida jaunajā sezonā, tad arī izlemšu, vai spēlēt izlasē," intervijā FIBA mājas lapā pauda Bertāns. "Vēlos spēlēt valstsvienībā. Ja varēšu to darīt, grasos cīnīties ar 100% atdevi."

Pašlaik 22 gadus vecais Bertāns lielāko daļu iepriekšējās sezonas izlaida smaga ceļgala savainojuma dēļ - atveseļošanās pēc traumas viņam prasīja aptuveni deviņus mēnešus.

"Kopš 2011.gada man ir bijis daudz problēmu. Taču turpināju būt mērķtiecīgs, dzinu sevi uz priekšu un tieši tā bija mana lielākā motivācija. Man pēc savainojuma gūšanas bija lieliska rehabilitācija, bet esmu atgriezies basketbolā labāks un spēcīgāks," izcēla latviešu basketbolists. "Atveseļošanās, iespējams, bija pats grūtākais process, lai gan biju domājis, ka tas būs pat vēl smagāks. Beigās nekas traks jau nebija, tie deviņi mēneši."

Bertāns arī piebilda, ka vēl joprojām domā par Nacionālo basketbola asociāciju (NBA). Šobrīd tiesības uz latvieti pieder pašreizējiem līgas čempioniem Sanantonio "Spurs", kas basketbolistam palīdzēja arī atlabt no ceļgala savainojuma.

Šobrīd Bertāns aizvada savu pirmo sezonu Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Vitorijas "Laboral Kutxa", kur ir viens no līderiem.

"Man ar "Laboral Kutxa" ir trīs gadu līgums, taču pēc katras no sezonām NBA komanda manu kontraktu drīkst izpirkt. Man paveicās, ka nokļuvu "Spurs" sistēmā," uzsvēra latvietis.

Bertānu 2011.gada vasarā NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz "Spurs". Viņš kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA.

Bertāns ACB čempionātā šosezon piedalījies 15 spēlēs, katrā no tām caurmērā gūstot 12,5 punktus un izcīnot 2,6 atlēkušās bumbas. Tikmēr ULEB Eirolīgā viņš 11 cīņu laikā vidēji izcēlies ar 11,3 punktiem un 33 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!