Foto: Publicitātes foto

Latvijas U-16 puišu basketbola izlase otrdien Turcijā notiekošā tradicionālā kadetu izlašu pārbaudes turnīra "Pinar International" ceturtajā mačā ar rezultātu 76:70 (22:13, 15:11, 16:19, 23:27) uzvarēja vienaudžus no Melnkalnes.

Nepilnas trīs minūtes pirms spēles beigām Latvijas izlases pārsvars bija tikai viena punkta izteiksmē, tomēr turpinājumā komandai izdevās vairāki nelieli izrāvieni, kas atnesa otro uzvaru turnīrā.

Attiecīgi 15 un 12 punktus Latvijas izlases labā guva Artūrs Kurucs un Anrijs Miška.

"Pēc diviem zaudējumiem izdarījām secinājumus, turklāt iepriekšējais mačs ar francūžiem satura ziņā nebija tik slikts - video seansā bija iespēja parādīt labas epizodes. Tas vairoja pārliecību par saviem spēkiem, un šodien spēles sākums izdevās. Bija laba aizsardzība, bija vieglie punkti uzbrukumā. Kontrolējām spēli un panācām itin drošu pārsvaru. Punktus krāja daudzi basketbolisti, arī spēles laiku centos sadalīt vienlīdzīgi," sarunā ar Latvijas Basketbola savienību (LBS) paudis izlases galvenais treneris Guntis Endzels. "Otrajā puslaikā brīžiem paši sev atgādinājām par mūsu problēmām. Tiklīdz pajuka spēles organizācija uzbrukumā un sākās mēģinājumi nevietā uzņemties iniciatīvu, lai ar ātriem metieniem panāktu lūzumu, pārsvars sāka dilt. Turklāt, tiklīdz apstājās uzbrukums, parādījās paviršības arī aizsardzībā. Par laimi, galotnē pieteicās spēlētāji ar vēsām galvām un spēju pieņemt pareizus lēmumus."

"Esam izcīnījuši tiesības pēdējās divas spēles aizvadīt lielajā zālē. Puišiem tas būs stimuls un jauna pieredze. Taču sportiskais rezultāts patlaban nav svarīgākais. Galvenais, ka ir ļoti daudz vērtīgas informācijas - gan mums, treneriem, par spēlētājiem, gan puišiem par savu reālo varēšanu," piebilst treneris.
Kā zināms, pirms tam pirmajā cīņā sestdien Latvija ar 81:79 pārspēja Krieviju, svētdien ar 39:78 cieta sakāvi pret Lietuvu, bet pirmdien ar 43:56 piekāpās vienaudžiem no Francijas.

Sacensību turpinājumā Latvijas kadeti trešdien spēkosies ar vienaudžiem no Gruzijas, tomēr jau tagad zināms, ka izslēgšanas mačos komanda cīnīsies par 5.-8.vietu.

Ar divām uzvarām četrās spēlēs Latvija šī turnīra B apakšgrupā pagaidām ieņem trešo vietu, tomēr labāko divniekā ielauzties vairs nevar.

Otrajā turnīra apakšgrupā spēlē Bosnija un Hercegovina, Itālija, Ķīna, Serbija, Turcija un Vācija. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvēji iekļūs pusfinālā, trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnīsies par 5.-8.vietu kopvērtējumā, bet divas pēdējās vienības izspēlēs 9.-12.vietu.

Latvijas komanda Turcijas turnīrā piedalās ceturto gadu pēc kārtas - 2012.gadā tika iegūta 11.vieta, gadu vēlāk sekoja septītā vietā, bet 2014.gadā latvieši uzvarēja visās sešās spēlēs un izcīnīja pirmo vietu.

Latvijas izlasei šis turnīrs ir kārtējā pārbaude, gatavojoties Eiropas U-16 čempionātam, kas augustā risināsies Lietuvas pilsētā Kauņā.

Latvijas U-16 izlases galvenā trenera Gunta Endzela vadībā turnīrā spēlē Rolands Opaļevs, Armands Berķis (abi - "Jelgava"), Artūrs Žagars, Artūrs Kurucs, Linards Melderis (visi - BJBS "Rīga"/DSN), Edgars Kaufmanis, Bogdans Raiļans, Anrijs Miška, Rainers Kalniņš (visi - "Valmiera"), Teodors Bergmanis (BJBS "Rīga"), Francis Lācis un Niks Višņēvičs (abi - BJBS "Rīga"/"Rīdzene").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!