Foto: AP/Scanpix

52 gadu vecumā miris bijušais Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) čempions, Portlendas "Trail Blazers" un Sanantonio "Spurs" līdzjutēju elks, uzbrucējs Žeroms Kērsijs, vēsta asociācija.

Basketbolista nāves cēlonis netiek nosaukts.

Vēl otrdien, 17.februŗī, Kērsijs kā "Blzers" komandas sūtnis kopā ar bijušajiem kolēģiem Teriju Porteru un Braienu Grāntu apmeklēja Portlendas augstskolu Afroamerikāņu vēstures mēneša ietvaros.

"Šodien mēs zaudējām izcilu personību un vienu no līdzjutēju iemīļotākajiem spēlētājiem, kas jebkad uzvilcis "Trail Blazers" formu," izteicies kluba īpašnieks Pola Allens.

NBA Kērsijs aizvadīja 17 sezonas, bez "Trail Blazers" un "Spurs" pārstāvot arī Goldensteitas "Warriors", Losandželosas "Lakers", Sietlas "Sueprsonics" un Milvoki "Bucks". Portlendas klubs 1990. un 1992. gada ar viņa palīdzību aizkļuva līdz NBA finālam, kad komandā spēlēja tādas zvaigznes kā Klaids Drekslers, Kevins Dakvorts un Baks Viljamss. NBA čempiona titulu viņš izcīnīja ar Sanantonio "Spurs" 1999.gadā.

Savu labāko sezonu Kērsijs aizvadīja 1987./1988. gadā, kad vidēji spēlē guva 19,2 punktus un izcīnīja 8,3 atlēcošās bumbas.

No NBA Kērsijs atvadījās 2001.gadā. Vēl vienu sezonu NBA viņš aizvadīja, strādājot par trenera asistentu Milvoki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!