Foto: DELFI

Ar desmit gūtiem punktiem Spānijas sieviešu basketbola augstākās līgas regulārā čempionāta mačā svētdien izcēlās Elīna Babkina, palīdzot Žironas "Spar Citylift" komandai savā laukumā ar 85:60 (21:14, 20:8, 25:15, 19:23) pieveikt "Gernika Bizkaia" komandu.

Babkina savā otrajā spēlē Spānijas kluba rindās laukumā pavadīja 14 minūtes, izceļoties ar atzīstamu metienu precizitāti.

Latviete realizēja divus no trim divpunktu metieniem, abus tālmetienus un četrus no pieciem soda metieniem. Tāpat Babkinas rēķinā divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena piezīme un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas ļāva tikt pie 11 efektivitātes punktiem.

Kā zināms, Babkinu uz Spānijas klubu izīrējusi Krievijas vienība Orenburgas "Nadežda". Lai gan Babkina papildināja "Nadežda" rindas jau pagājušā gada martā, viņa šosezon neizgājusi laukumā nevienā cīņā.

Orenburgas kluba galvenais treneris ir Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris grieķu speciālists Georgs Dikeulaks. Babkinai un Dikeulakam šis bija jau ceturtais kopējais klubs. Baumas liecina, ka trenerim ar spēlētāju ir arī tuvākas attiecības.

Iepriekšējā vasarā Babkina, kura spēlē saspēles vadītājas pozīcijā, bija viena no Latvijas izlases līderēm šī gada Eiropas čempionāta atlases turnīrā. Viņa komandai palīdzēja jau sesto reizi pēc kārtas kvalificēties šīm sacensībām.

Tāpat februārī Babkina noslēdza līgumu ar Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) vienību Losandželosas "Sparks", kas 2011.gadā izvēlējās viņu draftā.

Čempionāta kopvērtējumā "Spar Citylift" ar 17 uzvarām 20 spēlēs ieņem otro vietu, bet Ditas Liepkalnes pārstāvētā Bembivres "Embutidos Pajariel" ar 11 uzvarām atrodas sestajā pozīcijā, bet Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Mann-Filter" vienība ar piecām uzvarām atrodas 12.vietā.

Pēc regulārā čempionāta izslēgšanas spēļu turnīrā piedalīsies tikai četras spēcīgākās komandas. Līgā startējošo klubu skaits šosezon palielinājies no 12 līdz 14.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!