Foto: DELFI

Pašreizējie valsts čempioni "Ventspils" sestdien izšķirošajā - piektajā - "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijas mačā savā laukumā ar 97:56 (35:15, 23:18, 20:5, 19:18) sagrāva pagājušās sezonas bronzas medaļnieci "Jēkabpili" un iekļuva turnīra finālā.

Tādejādi ventspilnieki sērijā līdz trim uzvarām triumfēja ar 3-2.

"Ventspils" sastāvā 17 punktus iemeta Kristaps Janičenoks, bet 14 pievienoja Trojs Bārnīss. Tikmēr "Jēkabpils" rindās pa 11 punktiem guva Rinalds Risniņš un Pāvels Veselovs.

Maču ventspilnieki sāka ļoti apņēmīgi, pirmo piecu minūšu laikā panākot jau desmit punktu pārsvaru (17:7), bet turpmākajās minūtēs turpināja spēlēt tikpat pārliecinoši, pirmā ceturkšņa izskaņā Mārim Gulbim ar precīzu tālmetienu sasniedzot jau 20 punktu handikapu (35:15). "Jēkabpils" komandas basketbolistiem neatradās nekādi pretargumenti Ventspils komandas dominancei, punktu pārsvaram kļūstot arvien lielākam, kas mājiniekiem pirmās mača 20 minūtes ļāva noslēgt ar +25 (58:33), bet otrajā puslaikā rezultāta starpība jau pārsniedza 30 un 40 punktus.

Līdz ar to "Ventspils" kļuvuši par valsts vicečempionu "VEF Rīga" pretiniekiem LBL finālā. Tikmēr "Jēkabpils" spēkosies par bronzas godalgām, kur to gaida tikšanās ar "Liepāja"/"Triobet" komandu.

Kā zināms, "VEF Rīga" pašmāju čempionāta finālā iekļuva piektdien, sērijā pārspējot liepājniekus ar 3-1.

Pirms tam pagājušajā nedēļā ventspilnieki pusfināla sēriju atklāja ar uzvaru savā laukumā ar 79:68, bet pēc tam bija pārāki arī izbraukumā ar 88:81. Savukārt turpinājumā jau divus panākumus pēc kārtas guva "Jēkabpils" - vispirms ar 78:69 izbraukumā, bet pēc tam ceturtdien ar 87:85 arī savā laukumā.

"Ventspils" kļuva par šīs sezonas LBL regulārā čempionāta uzvarētāju, 18 spēlēs tiekot pie 15 uzvarām, kamēr pagājušās sezonas bronzas medaļniece "Jēkabpils" ar 17 panākumiem 31 mačā bija piektā.

Kā regulārā čempionāta uzvarētājiem ventspilniekiem nevajadzēja sacensties izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā, kamēr "Jēkabpils" tajā spraigā sērijā ar 3-2 apspēlēja "Jūrmalas"/"Fēniksa" basketbolistus, lai gan sērijas gaitā atradās vadībā ar 2-0.

"Ventspils" un "Jēkabpils" jau pērn tikās LBL izslēgšanas spēļu pusfinālā, kad arī spraigā cīņā uzvaru ar 3-2 izcīnīja Kurzemes komanda, kas pēcāk kļuva arī par Latvijas čempioni.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīja divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēja vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēja divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentās četras reizes. Vietu kārtību noteica uzvarēto spēļu procents.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempiones titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!