Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences pusfinālā Klīvlendas "Cavaliers" svētdien ar rezultātu 114:111 pagarinājumā uzvarēja Atlantas "Hawks", sērijā līdz četrām uzvarām panākot jau 3-0.

Spēles sākums bija līdzīgs, un komandas šķīra vien pāris punktu pārsvars. "Cavaliers" līderis Lebrons Džeimss šo maču iesāka ar desmit pēc kārtas garām aizmestiem metieniem, tomēr turpinājumā viņš laukumā darbojās lieliski. Otrajā ceturtdaļā "Hawks" komandai bija septiņu punktu pārsvars, kas saglabājās vien pāris minūtes. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 48:47 "Hawks" labā.

Otrajā puslaikā atrāviens izdevās "Cavaliers" spēlētājiem, un viņi līdz ceturtās ceturtdaļas vidum bija vadībā, bet galotnē veiksmīgāk atkal spēlēja "Hawks", kas pusotru minūti pirms spēles beigām bija vadībā ar 104:100. Līdz pamatlaika beigām Klīvlendas basketbolistiem bija iespēja izraut uzvaru, bet neprecīzi soda metieni neļāva to izdarīt. Pagarinājumā arī bija līdzīga spēkošanās, tomēr pēdējo mazo izrāvienu veica "Cavaliers", izcīnot uzvaru.

Uzvarētājiem ar "triple-double" izcēlās Lebrons Džeimss, kurš guva 37 punktus, izcīnīja 18 atlēkušās bumbas un izdarīja 13 rezultatīvas piespēles. Pa 17 punktiem pievienoja Metjū Dellavedova un Dž.R. Smits. "Cavaliers" šajā spēlē nepalīdzēja divi no līderiem – Kevins Lavs un Kairijs Īrvings.

"Hawks" labā 30 punktus guva Džefs Tīgs, kamēr 22 punktus sameta Pols Milseps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!