Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā svētdien Klīvlendas "Cavaliers" izbraukumā ar rezultātu 95:93 pagarinājumā pārspēja Goldensteitas "Warriors", sērijā panākot rezultātu 1-1.

Uzvarētājiem ar 39 punktiem, 16 atlēkušajām bumbām un 11 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Lebrons Džeimss. 17 punktus un 11 atlēkušās bumbas pievienoja Timofejs Mozgovs. Jau pirms šīs spēles kļuva zināms, ka "Cavaliers" komandai finālā vairs nepalīdzēs viens no līderiem Kairis Īrvings, bet izslēgšanas spēļu sākumā savainojumu guva Kevins Lavs.

"Warriors" rindās 34 punktus sameta Klejs Tompsons, bet 19 punkti Stefanam Karijam.

"Warriors" spēli iesāka nedaudz veiksmīgāk, turoties pāris punktu vadībā, taču "Cavaliers" prata rezultātu izlīdzināt (20:20). Otrās ceturtdaļas sākumā mājinieki atkal turējās vadībā, bet tad izrāvienu veica Klīvlendas komanda, kas pārņēma vadību ar 40:33. Pirmais puslaiks noslēdzās ar "Cavaliers" divu punktu pārsvaru.

Trešajās ceturtdaļā Klīvlendas basketbolisti vienā brīdī bija guvuši par desmit punktiem vairāk nekā pretinieki, taču noslēdzošās ceturtdaļas sākumā "Warriors" atjaunoja neizšķirtu rezultātu (62:62). Pāris minūtes "Warriors" atkal nācās atspēlēties, bet septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām Karijs panāca neizšķirtu ievedot spēli pagarinājumā.

Pagarinājumā atkal "Cavaliers" izvirzījās vadībā, "Warriors" centās atspēlējās, bet uz pamatlaika beigām mājiniekiem metieni vairs grozā īsti nekrita. Noslēgumā Klīvlendas komanda izcīnīja smagu uzvaru.

Nākamās divas spēles risināsies Klīvlendā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!