Foto: Publicitātes foto
"Basketbola klubs Valmiera" turpina sastāva komplektāciju 2015./2016. gada sezonai, piesaistot 203 cm garo spēka uzbrucēju Ervīnu Jonātu, kurš iepriekšējās sezonas pārstāvējis "Jūrmala/Fēnikss" vienību un savu individuāli produktīvāko sezonu aizvadījis spēlējot trenera Ainara Zvirgzdiņa vadībā, informē kluba preses dienests.

24 gadus vecais Ervīns Jonāts pēdējās četras sezonas lielākoties pārstāvējis "Jūrmala/Fēnikss" vienību, neilgu laiku pavadot arī BK "Ventspils" sastāvā. Aizvadītajā sezonā 203 cm garais spēka uzbrucējs LBL un BBL turnīros kopā aizvadīja 45 spēles, palīdzot "Jūrmala/Fēnikss" vienībai vidēji spēlē ar 9,9 punktiem un 6,5 atlēkušajām bumbām.

Savu individuāli produktīvāko sezonu LBL turnīrā Jonāts aizvadīja 2013./2014. gada sezonā, kad "Jūrmalas" vienību vadīja tagadējais BK "Valmiera" treneris Ainars Zvirgzdiņš. Jonāts bija viens no komandas līderiem un ir spēlējis kopā ar Aigaru Šķēli, ar kuru būs komandas biedri arī jaunajā sezonā.

Ogres basketbola skolas audzēknis Ervīns Jonāts pārstāvējis Latvijas U-18 izlasi 2009. gada Eiropas čempionātā. Tāpat basketbolists spēlējis BK "Ventspils" kluba sistēmā, bet profesionālā līmenī līdz šim vislabāk pazīstams kā "Jūramala/Fēnikss" spēlētājs.

"Ervīns Jonāts ir viens no labākajiem jaunajiem spēka uzbrucējiem Latvijā. Jau vairāku sezonu garumā īpaši sekoju līdzi viņa gaitām un pirms iepriekšējās sezonas mums bija saruna gan ar Ervīnu, gan viņa pārstāvjiem par iespējamo pievienošanos "BK Valmiera", taču dažādu apstākļu dēļ vienošanās līdz galam netika panākta. Šajā starpsezonā to esam paveikuši un Ervīns jaunajā sezonā pārstāvēs "BK Valmiera" krāsas," saka "BK Valmieraš ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!