Foto: AP/Scanpix

Spānijas basketbola klubs "Sevilla" oficiāli pārtraucis attiecības ar latviešu basketbolistu Kristapu Porziņģi, kuru jūnijā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar augsto ceturto numuru izvēlējās Ņujorkas "Knicks".

Kā vēsta "Sevilla", Porziņģa līgums, kurš bija noslēgts līdz 2016. gada 30. jūnijam, ir zaudējis spēku, tomēr Spānijas klubs patur tiesības uz Porziņģi Eiropas basketbolā.

Pats basketbolists neatklāj, kāda bija pārejas summa, ko saņems "Sevilla", taču Spānijas mediji vēsta, ka "izpirkuma summa" ir ap vienu miljonu ASV dolāru. NBA nolikums paredz, ka NBA klubs par basketbolista pāreju no kādas citas valsts kluba drīkst maksāt līdz pat 625 000 ASV dolāru, kas netiks iekļauti NBA kluba algu griestu summā.

Tiesa, NBA klubs drīkst maksāt par noteikto summu, taču tajā gadījumā robežu pārsniedzošā summa tiks ieskaitīta kluba algu griestu summā.

Porziņģis pagaidām vēl nav noslēdzis līgumu ar "Knicks", taču paredzams, ka pēc līguma noslēgšanas viņš kļūs par Latvijas vislabāk apmaksāto šobrīd aktīvo sportistu un tuvāko trīs gadu laikā saņems ap 10 miljoniem ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!