Foto: FIBA Europe
Latvijas U-20 izlases basketbolisti piektdien Itālijā ar otro uzvaru trīs spēlēs nodrošināja iekļūšanu Eiropas čempionāta otrajā posmā.

Priekšsacīkšu B grupas trešajā spēlē Latvijas U-20 izlase pārliecinoši ar 84:64 (23:25, 22:10, 17:13, 22:16) pieveica Bulgāriju. Tādējādi B grupā Latvija sev ir garantējusi vismaz trešo vietu piecu komandu konkurencē, kā arī iekļūšanu otrā posma sacensībās.

Lai gan pirmā ceturtdaļa un otrās ceturtdaļas sākumā laukumā ritēja līdzīga cīņa, tuvojoties puslaika pārtraukumam dominēja jau Latvijas basketbolisti. Otrās ceturtdaļas trešajā minūtē bulgāri samazināja starpību līdz 29:30, bet tad Latvijas izlase veica izrāvienu 12:0, kas izšķīra mača likteni. Pēc pirmā puslaika Latvija bija vadībā ar 45:35, spēles turpinājumā iniciatīvu neatdeva un jau trešajā ceturtdaļā panāca pat +20, ko nosargāja līdz mača beigām.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Rihards Lomažs, kura kontā arī sešas atlēkušās bumbas un četras pārtvertas piespēles. Rolands Šmits guva 14 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, Dāvis Geks izcēlās ar 13 punktiem, piecām pārtvertām piespēlēm un trīs rezultatīvām piespēlēm, bet Ervīns Mežnieks guva 12 punktus.

Priekšsacīkšu pēdējā spēlē sestdien Latvijas U-20 izlase tiksies ar Izraēlu, un šis mačs būs cīņa par otro vietu grupā. Savukārt otrajā posmā Latvijas U-20 izlase tiksies ar C grupas (Čehija, Spānija, Krievija, Polija, Ukraina) trīs labākajām komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!