Foto: Publicitātes foto

Basketbola klubs "Ventspils" ir panācis vienošanos ar amerikāņu basketbolistu Alanu Viginsu, un 206 centimetrus slaidais basketbolists komandā ieņems spēka uzbrucēja un centra pozīciju, informēja komanda.

Vigins basketbola prasmes uzsācis slīpēt 2003. gadā Dienvidfloridas universitātē, bet savu profesionālo basketbolista karjeru sāka 2007. gadā Francijas klubā "Cholet Basket", kurā aizvadīja divas sezonas. Vēlāk devies uz Rumānijas klubu "Steaua Turabo Bucuresti". Vairākus gadus pavadījis Ukrainas līgas klubos un vienu gadu Japānas basketbola līgā, bet 2014./2015. gada sezonā spēlēja Turcijas 2. līgas klubā "Belikesir".

BK "Ventspils" galvenā trenera Kārļa Muižnieka rīcībā šobrīd ir 12 spēlētāji - Dāvis Lejasmeiers, Kristaps Kanbergs, Kristaps Janičenoks, Artis Ate, Artjoms Butjankovs, Andrejs Gražulis, Žanis Peiners, Iļja Gromovs, Rihards Lomažs, Kvameins Mičels, Māris Gulbis un Alans Vigins.

Divi BK Ventspils spēlētāji ir izīrēti citiem Latvijas Basketbola Līgas klubiem – Toms Leimanis arī nākamajā sezonā pārstāvēs Kurzemes klubu "Liepāja/Triobet", bet Edgars Štelmahers devies uz "Jūrmala/Fēnikss" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!