Foto: Publicitātes foto
Latvijas U-16 puišu basketbola izlasei Lietuvas pilsētā Kauņā notiekošā Eiropas čempionāta spēlēs trūkst īstas pārliecības par savām darbībām, uzskata valstsvienības galvenais treneris Guntis Endzels.

Kā zināms, Eiropas čempionāta pirmajā posmā Latvijas kadeti piedzīvoja trīs zaudējumus. Turnīra ievadā latvieši ar 47:64 piekāpās Melnkalnes izlasei, kamēr piektdien ar 64:77 kapitulēja arī Horvātijai, bet pirmo posmu Latvijas basketbolisti noslēdza ar zaudējumu 35:47 Francijai.

Otrā posma pirmajā spēlē par palikšanu augstākajā divīzijā Latvijas basketbolistiem pirmdien bija jāspēkojas ar Krievijas valstsvienību. Tiesa, Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) uz laiku ir piemērojusi diskvalifikāciju Krievijas valstsvienībām, kādēļ puišu kadetu izlase šajā čempionātā nepiedalās, līdz ar to krieviem tika piešķirts tehniskais zaudējums ar 0:20.

Turpinājumā otrdien Latvijas jaunie basketbolisti spēkosies ar Izraēlu, bet trešdien tiksies ar Itāliju.

"Divās brīvdienās patrenējāmies gan basketbola, gan svarcelšanas zālē. Nekas neliecina, ka spēlētāji būtu noguruši. Katastrofāli sliktā metienu precizitāte drīzāk skaidrojama ar psiholoģiskajiem iemesliem. Trūkst īstas pārliecības par savām darbībām, nevajadzīgi tiek pārdzīvots par neveiksmēm. Šos defektus treniņos vien izlabot nevar, bet ceru, ka pieredze pamazām krājas un čempionāta turpinājumā galvas un rokas būs drošākas," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Endzelu.

Tāpat galvenais treneris uzskata, ka pret Itālijas un Izlases kadetiem latviešiem būs sīva spēkošanās.

"Abas komandas savstarpējā spēlē neizcēlās ar ļoti labu sniegumu aizsardzībā. Izšķiroša nozīme bija precizitātei, kas Itālijas vienībai šoreiz bija labāka. Šoreiz īsti nevarēja trāpīt izraēliešu līderis Amits Ebo. Ja viņam iet no rokas, šī komanda kļūst vēl bīstamāka. Augumu ziņā no pretiniekiem noteikti neatpaliekam, tiesa, izraēliešu uzbrucēji ir bīstami ar savu enerģiju un sportisko nekaunību. Dāvanas noteikti nesaņemsim, būs jāpierāda, ka varam kaut ko paņemt paši," teica Endzels.

Eiropas čempionāts puišu U-16 izlasēm A divīzijā no 6. līdz 16.augustam norisinās Lietuvas pilsētā Kauņā. Pirmajā posmā D apakšgrupā Latvija spēkojās ar Melnkalnes, Horvātijas un Francijas vienaudžiem. Pirmās trīs apakšgrupu komandas turpina cīņu par medaļām otrajā posmā, kamēr ceturto vietu ieguvējas spēkojas par palikšanu augstākajā divīzijā, kuru pametīs divas vājākās izlases un diskvalificētā Krievija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!