Foto: F64

Ar mainīgām sekmēm pēdējās pārbaudes spēles pirms jaunās "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas sezonas trešdien aizvadīja "Ventspils" un "Barons"/LDz komandas.

Latvijas vicečempioni "Ventspils" ar rezultātu 83:52 (15:8, 21:19, 22:17, 23:8) sagrāva Kazahstānas vienību Atirau "Barsi". Uzvarētājiem pa 18 punktiem iemeta Māris Gulbis un Žanis Peiners, bet ar 14 punktiem izcēlās amerikānis Kvameins Mičels.

Peiners tikai svētdien ieradās Latvijā pēc Eiropas čempionāta finālturnīra, bet šī viņam bija jau otrā pārbaudes spēle "Ventspils" rindās. Savukārt vēl vienam Latvijas izlases spēlētājam Kristapam Janičenokam arī šoreiz bija dota iespēja atpūsties.

Sagatavošanās ciklā "Ventspils" izcīnīja piecas uzvaras, reizi cīnījās neizšķirti un piedzīvoja trīs zaudējumus.

Kārļa Muižnieka trenētās "Ventspils" komandas sastāvā ir 13 spēlētāji: Kristaps Janičenoks, Artis Ate, Artjoms Butjankovs, Andrejs Gražulis, Žanis Peiners, Iļja Gromovs, Rihards Lomažs, Kvameins Mičels, Māris Gulbis, Andrejs Šeļakovs, Sims Buterlevičs, Alans Viginss un Mihails Aņisimovs.

Kā zināms, nākamajā sezonā "Ventspils" spēlēs jaunizveidotajā FIBA Eiropas kausā, kā arī LBL turnīrā un Baltijas Basketbola līgā (BBL).

Savukārt zaudējumu savā pēdējā pārbaudes spēlē trešdien piedzīvojusi "Barons"/LDz, ar 77:89 izbraukumā piekāpjoties Lietuvas klubam "Šiauliai", kas pērn triumfēja BBL.

Rīgas komandā ar 18 punktiem izcēlās Kristaps Dārgais, 16 punktus iemeta amerikāņu leģionārs Klifords Kolimons, bet viņa tautieši Deriks Rolends un Karls Hips guva attiecīgi 11 un desmit punktus.

Kā zināms, gatavojoties jaunajai sezonai, Agra Galvanovska vadītā "Barons"/LDz komanda noslēgusi līgumu ar Kolimonu, bet Hips un Rolends ir uz pārbaudes laiku. Komandas sastāvā ir arī Artūrs Ausējs, Andris Epners, Salvis Mētra, Roberts Freimanis, Rolands Nārķis, Kristaps Dārgais un Dāvis Zonne.

Tāpat ar "Barons"/LDz vienību pašlaik trenējas arī pieredzējušais latviešu basketbolists Armands Šķēle.

Pārbaudes spēļu ciklā "Barons"/LDz izcīnīja trīs uzvaras un piedzīvoja trīs zaudējumus.

Jaunā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas sezona sāksies 29.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!