Foto: LETA

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pagājušās sezonas vicečempioni "Ventspils" otrdien savā laukumā ar 104:51 (22:12, 25:18, 36:11, 21:10) sagrāva turnīra debitanti "Ogri".

Uzvarētājiem ar 12 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Andrejš Šeļakovs, kuram ar 12 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm piebalsoja amerikāņu viesspēlētājs Kvameins Mičels. Tikpat punkti un sešas atlēkušās bumbas Iļjas Gromova rēķinā.

Savukārt ogrēniešu rindās rezultatīvākais bija spēlējošais treneris polis Mihals Hlebovickis, kurš guva desmit punktus.

Spēli mājinieki iesāka ar sešiem bezatbildes punktiem, bet pirmo ceturksni noslēdza ar desmit punktu pārsvaru (22:12). Otrajā spēles nogrieznī ventspilniekiem izdevās panākt jau 20 punktu atstatumu, bet pirmais puslaiks tika noslēgts ar 17 punktu handikapu (47:30).

Pagalam graujoša bija spēles trešā ceturtdaļa, kurā "Ventspils" basketbolisti guva 36 punktus, uz ko ogrēnieši atbildēja ar 11, nonākot iedzinējos ar 42 punktu atstatumu (41:83).

Pēdējā spēles ceturkšņa ievadā vicečempioni guva astoņus punktus, kamēr simts punktu robeža tika pārkāpta 47 pirms pamatlaika beigām (101:48), bet mača finālsvilpei skanot rezultāts bija 104:51 ventspilnieku labā.

"Ventspilij" šī bija jau trešā spēle šosezon. Iepriekšējos divos mačos izcīnītas pārliecinošas uzvaras, vispirms ar 85:65 pārspējot "Barons"/LDz vienību, bet pēc tam ar 89:62 apspēlējot pērnās sezonas bronzas medaļniekus "Jēkabpils" basketbolistus.

Savukārt "Ogre" bija aizvadījusi tikai vienu maču, kurā ar 93:81 uzvarēja "Latvijas Universitāti" (LU).

Pašreizējās LBL kopvērtējuma līdere ir "Ventspils", kas spējusi izcīnīt trīs uzvaras trīs mačos, bet divi panākumi divos dueļos ir "Valmiera"/ORDO rēķinā. Pa vienam panākumam vienā mačā tikmēr ir jaunpienācēju "Valka"/"Valga" kontā, kamēr vienu uzvaru divos mačos izcīnījušas "Liepāja"/"Triobet", "Jūrmala"/"Fēnikss", "Ogre" un "Barons"/LDz vienības. Bez uzvarām pagaidām ir "VEF Rīga", "Jelgava", LU un "Jēkabpils", turklāt pēdējās divas no šīm vienībām pamanījušās zaudēt jau divreiz.

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērnā gada čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!