Foto: F64

Latviešu talants Kristaps Porziņģis nevar vien sagaidīt pirmo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas spēli un brīdi, kad Ņujorkas "Knicks" komandas formastērpā varēs doties laukumā, atklāja pats spēlētājs.

Porziņģa pārstāvētā "Knicks" pirmo pārbaudes maču aizvadīs trešdien, slavenajā "Madison Square Garden" arēnā tiekoties ar Brazīlijas komandu "Paschoalotto"/"Bauru", kas šogad uzvarēja FIBA Amerikas čempionātā.

"Pirms pirmā pārbaudes mača neesmu satraucies, zinu, ka atmosfēra "Madison Square Garden" arēnā būs lieliska. Šī būs mana pirmā spēle jaunajās mājās, esmu patīkami satraukts," vietējiem žurnālistiem pēc treniņa sacīja Porziņģis. "Par šo jau ilgu laiku esmu sapņojis - mana pirmā spēle NBA, "Knicks" formastērpā un uzreiz "Madison Square Garden" arēnā. Tas ir kā sapņa piepildījums."

Kā zināms, iepriekš "Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers neizslēdza iespēju, ka Porziņģis jau sezonas sākumā varētu izpelnīties vietu komandas starta pieciniekā.

"Starta piecinieka izvēle neattiecas uz mani. Nometnē un treniņos daru savu darbu. Lai arī ko treneris nolems, to darīšu," izteicās latviešu spēka uzbrucējs.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru. Tiesa, Ņujorkas kluba izvēle daļā fanu izsauca vilšanos, kuri nekautrējās ceremonijas laikā latvieti izsvilpt.

"Domāju, "Knicks" līdzjutēji mani tagad zina nedaudz labāk. Man tagad sevi jāpierāda spēlēs - ka varu spēlēt, nevis tikai runāt. Mačs pret "Paschoalotto"/"Bauru" būs pirmais solis. Centīšos, cik vien varu, un dot komandai labumu," uzsvēra Porziņģis. "Man patīk "Knicks" fani, viņi basketbolā ir ļoti kaislīgi. Ir patīkami, ka viņi mani atpazīst un saka jaukas lietas."

Porziņģis arī norādīja, ka vairāki bijušie "Knicks" basketbolisti viņam devuši ilgtermiņa padomus, tomēr galvenais ir cīnīties ar pilnu atdevi katrā spēlē.

"Mani komandas biedri ir forši. Protams, viņi plēš jokus un, kā jau debitantam, liek darīt man visādas lietas. Tomēr tas man kā pirmgadniekam ir normāli, un klausu viņiem. Cenšos izbaudīt šo laiku," izteicās latvietis, kurš treniņnometnes laikā iedzīvojās nelielās ceļgala problēmās. "Sāpes ceļgalā vairs nejūtu, viss ir kārtībā. Nevaru sagaidīt, kad varēšu doties laukumā."

Jaunā NBA sezona sāksies 27.oktobrī, bet "Knicks" komanda dienu vēlāk pirmajā cīņā tiksies ar Milvoki "Bucks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!