Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma trešdien guva 20 punktus, palīdzot viņa pārstāvētajai Sanktpēterburgas "Zeņit" komandai VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā ar 94:93 (27:19, 26:19, 26:29, 15:26) savā laukuma pieveikt Volgogradas "Krasnij oktjabr".

Sākoties noslēdzošajai ceturtdaļai, "Zeņit" atradās vadībā ar pārliecinošo 79:67, taču pēdējās desmit minūtēs viesi no Volgogradas veica izrāvienu, kas pašās mača beigās ļāva parūpēties par intrigu. Tiesa, "Krasnij oktjabr" basketbolistiem mājiniekus panākt tā arī neizdevās.

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 28 minūtes un 29 sekundes, realizēdams visus četrus divpunktu metienus un četrus no sešiem tālmetieniem. Tāpat latvieša rēķinā viena atlēkusī bumba, trīs kļūdas, četras piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas ļāva tikt pie 16 efektivitātes punktiem.

Par mača rezultatīvāko basketbolistu kļuva "Zeņit" pārstāvošais amerikānis Raiens Tūlsons, kurš guva 22 punktus.

Šīs sezonas pirmajās divās Vienotās līgas spēlēs "Zeņit" tikuši pie diviem panākumiem, kas ļauj atrasties turnīra tabulas augšgalā.

Kā zināms, Timma "Zeņit" komandai pievienojās jūnijā, parakstot līgumu uz diviem gadiem. Iepriekšējā sezonā viņš pārstāvēja "VEF Rīga" komandu, kļūstot par Latvijas čempionu.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Turnīrā debiju piedzīvos Gruzijas klubs Tbilisi "Vita", kas aizstās finansiālās grūtībās nonākušo Samāras "Krasnije kriļja" no Krievijas.

Kā zināms, šosezon Latvijas komanda "VEF Rīga" bez VTB Vienotās līgas piedalīsies vēl tikai "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL), nesacenšoties Eirokausos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!