Pie kārtējās uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā čempionāta mačos sestdien tika "Valmiera"/ORDO, kas izbraukumā ar 77:71 (24:13, 23:14, 11:19, 19:25) pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību.

Uzvarētāju sastāvā 18 punktus iemeta Haralds Kārlis, bet 11 punktus pievienoja Dāvis Rozītis un Mārtiņš Laksa. Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" rindās ar 21 punktu izcēlās Māris Ziediņš, bet 13 punktus guva Iļja Gromovs, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas.

Pirmo puslaiku Valmieras komanda aizvadīja samērā komfortabli, jo tā to noslēdza ar 20 punktu pārsvaru - 47:27. Tomēr pretēja aina pavērās atlikušajās 20 minūtēs, jo "Jūrmala"/"Fēnikss" lauza cīņas gaitu un pietuvojās pretiniekiem, 21 sekundi pirms pamatlaika beigām jūrmalniekam Edmundam Elksnim realizējot tālmetienu un panākot vairs tikai 69:72. Tiesa, spēles galotni aukstasinīgāk nospēlēja "Valmiera"/ORDO, tiekot jau pie ceturtās uzvaras pēc kārtas.

Valmieras komandas basketbolisti ir vienīgie, kuri LBL turnīra līdzšinējās spēlēs cīnījušies bez zaudējumiem, tādējādi ar četrām uzvarām četros mačos vidzemnieki ieņem turnīra tabulas līderpozīciju.

Vēl vienā sestdienas mačā pie pārliecinošas uzvaras tika "Liepāja"/"Triobet", kas izbraukumā ar 84:58 (20:13, 23:15, 19:14, 22:16) sagrāva "Jelgavu".

Liepājnieku sastāvā ar 19 punktiem izcēlās Kristofers Ričardss, bet viņa komandas biedrs Stīvens Zeks pievienoja 18 punktus un 15 atlēkušās bumbas. "Jelgavas" sastāvā 15 punkti Kristapam Pļavniekam.

LBL kopvērtējuma līdere ar četrām uzvarām četros mačos ir "Valmiera"/ORDO komandai, kurai ar četrām uzvarām piecās spēlēs seko "Ventspils" un "Liepāja"/"Triobet".

Ar diviem panākumiem četros mačos seko "Jelgava", bet "Valka"/"Valga" komandai viena uzvara divos mačos, kamēr pie divām uzvarām piecās cīņās tikusi "Jūrmala"/"Fēnikss".

Septītā ir "Ogre", kas guvusi vienu uzvaru trijās spēlēs, bet pie viena panākuma četros mačos tikuši "Barons"/LDz un "Jēkabpils". Savukārt bez uzvarām šobrīd cīnās "VEF Rīga" un "Latvijas Universitāte".

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērnā gada čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!