Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks piektdien guva 13 punktus ULEB Eirolīgas mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai Vācijas čempionei Bambergas "Brose Baskets" savā laukumā ar 86:76 (20:13, 16:14, 31:29, 19:20) pieveikt Stambulas "Darussafaka" no Turcijas.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un astoņas sekundes, realizējot divus no četriem divpunktu metieniem un trīs no pieciem tālmetieniem.

Tāpat latvieša rēķinā divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas un divas piezīmes, kas ļāva tikt pie deviņiem efektivitātes punktiem.

Ar 13 punktiem Strēlnieks dalīja "Brose Baskets" rezultatīvākā basketbolista godu.

Šo maču krietni labāk sāka "Brose Baskets", kas ļāva vienībai iekrāt vairāku punktu pārsvaru, bet pirmo puslaiku noslēgt ar deviņu punktu handikapu - 36:27. Otrā puslaika ievadā pašreizējajiem Vācijas čempioniem savu pārsvaru izdevās palielināt vēl vairāk, taču "Darussafaka" neļāva sāncenšiem atrauties pārāk tālu. Tiesa, arī pašam Turcijas klubam ar atspēlēšanos diez ko nesekmējās, tāpēc nācās piedzīvot zaudējumu.

Tikmēr par mača rezultatīvāko basketbolistu kļuva Milko Bjelica no "Darussafaka", izceļoties ar 16 punktiem.

Pirms nedēļas "Brose Baskets" komanda sezonas pirmajā ULEB Eirolīgas mačā ar 71:76 piekāpās Malagas "Unicaja" komandai no Spānijas, bet Strēlnieks šajā mačā izcēlās ar 13 punktiem.

Vācijas čempione "Brose Baskets" D grupā spēkojas ar Maskavas superklubu CSKA no Krievijas, Telavivas "Maccabi" no Izraēlas, Malagas "Unicaja" no Spānijas, Stambulas "Darussafaka" no Turcijas un Sasāri "Dinamo" no Itālijas.

Pirms tam zaudējumu ULEB Eirolīgas mačā piektdien cieta Latvijas basketbola izlases saspēles vadītāja Kaspara Vecvagara pārstāvētais Lietuvas klubs Kauņas "Žaligiris", kas savā laukumā ar 74:76 (31:27, 9:16, 17:17, 17:16) piekāpās Krievijas komandai Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Vecvagars šajā mačā laukumā pavadīja divas minūtes un 53 sekundes, pie punktiem netiekot.

Latvietis garām aizmeta vienīgo divpunktu raidījumu, taču veica rezultatīvu piespēli, vienreiz uz noteikumu pārkāpumu izprovocēja pretinieku un tika pie viena efektivitātes punkta.

Šī bija Vecvagara pirmā spēle šīs sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā, jo pirmajā mačā, kurā "Žalgiris" ar 66:62 pieveica Polijas komandu Zelona Guras "Stelmet", viņš palika uz rezervistu soliņa.

Lai gan pirmo ceturtdaļu "Žalgiris" komandai izdevās noslēgt ar 31:27, otrajā ceturksnī mājinieki iekrāto pārsvaru zaudēja. Lai gan Krasnodaras klubam diez ko tālu no mājiniekiem atrauties neizdevās, Kauņas klubs tā arī nespēja lauzt cīņas gaitu un pieveikt pretiniekus.

Par šī mača rezultatīvāko spēlētāju kļuva grieķis Jans Vugiuks no "Žalgiris" komandas, kurš guva 22 punktus.

"Žalgiris" C grupā spēlē kopā ar ar Grieķijas vicečempioni Atēnu "Panathinaikos", spāņu vienību "Barcelona", Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" no Krievijas, Izmiras "Pinar Karsiyaka" no Turcijas un Zelona Guras "Stelmet" no Polijas.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!