Foto: Reuters/Scanpix

Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) decembri sāks starp 17 labākajiem cīnītājiem par atlēkušajām bumbām un kā devītais labākais metienu bloķētājs, liecina statistika.

Aizvadītajās 18 Ņujorkas ''Knicks'' spēlēs NBA debitants no Latvijas vidēji spēlē izcīna 9,3 atlēkušās bumbas, kas ir dalīta 14.-17. vieta. Pārliecinošs līderis zem groziem ir Andrē Dramonds no Detroitas ''Pistons'' ar vidēji 16,9 vienā spēlē izcīnītām bumbām.

Savukārt 34 bloķēti metieni Porziņģim dod devīto vietu ar vidēji spēlē veiktiem 1,89 blokiem. Arī šajā rādītājā ir viens pārliecinošs līderis - Hasans Vaitsaids no Maiami ''Heat'' ar 4,69 bloķētiem metieniem spēlē.

Porziņģis vidēji spēlē gūst 13,7 punktus un ir otrs labākais savā komandā aiz Karmelo Entonija (22,1 punkti spēlē). NBA līderi Stīvens Karijs no Goldensteitas ''Warriors'' vidēji spēlē gūst 31,6 punktus, Džeimss Hārdens no Hjūstonas ''Rockets'' - 29,8 un Rasels Vestbruks no Oklahomsitijas ''Thunder'' -

Debitantu konkurencē Porziņģis ir otrais pēc atlēkušajām bumbām un trešais pēc vidēji spēlē gūtajiem punktiem un bloķētajiem metieniem.

Porziņģa labākie sasniegumi vienā spēlē šobrīd ir 29 punkti, 15 atlēkušās bumbas un septiņi bloķēti metieni.

Nākamo spēli ''Knicks'' aizvadīs trešdien savās mājās pret Filadelfijas ''76ers'', kuras līderis šovasar draftā izvēlētais Džalils Okafors vidēji spēlē gūst 17,5 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!