Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) kopvērtējuma līdere "Ventspils" otrdien regulārā čempionāta izbraukuma spēlē aizvadīja vāju otro puslaiku, tomēr spēja noturēt pārsvaru un ar 69:63 (25:15, 26:13, 9:15, 9:20) uzvarēt "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību.

Lai arī trešās ceturtdaļas vidū "Ventspils" basketbolisti bija pārliecinošā vadībā ar 26 punktu pārsvaru (58:32), turpinājumā cīņas otrajā daļā viesi vairs nespēlēja tik rezultatīvi, kā dēļ ļāva jūrmalniekiem veikt vairāku punktu izrāvienu un divas minūtes līdz pamatlaika beigām panākt jau 56:65.

Atlikušajā laikā jūrmalnieki vēl vairāk pietuvojās pretiniekiem (63:69), tomēr izvirzīties vadībā vai panākt izlīdzinājumu viņiem neizdevās.

Rezultatīvākie "Ventspils" rindās ar 11 punktiem bija Kvameins Mičels un Artjoms Butjankovs, kuram tāpat arī piecas personīgās piezīmes. Pa deviņiem punktiem pievienoja Žanis Peiners un Alans Viginss.

Tikmēr jūrmalniekiem ar 13 punktiem izcēlās Māris Ziediņš un Edgars Jeromanovs, bet desmit punktus pievienoja Aleksandrs Kušnirovs.

Jūrmalnieki bija guvuši uzvaras piecās LBL spēlēs pēc kārtas, bet nu piedzīvojuši jau divus zaudējumus divās spēlēs, jo sestdien tā pagarinājumā ar 95:102 atzina "Jēkabpils" pārākumu. Savukārt "Ventspils" komanda šosezon LBL ietvaros piedzīvojusi tikai divus zaudējumus un pašlaik atrodas čempionāta vienvadībā.

Iepriekš vienības oktobrī savā starpā tikās Ventspilī, mājiniekiem svinot panākumu ar 80:62.

Savukārt vēl vienā otrdienas spēlē "Liepāja"/"Triobet" mājās ar 96:73 (18:19, 24:15, 26:14, 28:25) pieveica "Valka"/"Valga" komandu.

Pirmo puslaiku komandas aizvadīja salīdzinoši sīvā cīņā, vadībā atrodoties kā vienai, tā otrai vienībai. Taču otrajā spēles daļā iniciatīvu pārņēma mājinieki, kas ar katru minūti ar vien vairāk palielināja rezultāta starpību, dueli noslēdzot ar pārliecinošu uzvaru.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 19 gūtiem punktiem un 20 atlēkušajām bumbām bija amerikānis Stīvens Zeks. Savukārt pie 18 punktiem un deviņām bumbām zem groziem tika Klāvs Čavars.

Tikmēr "Valka"/"Valga" komandai 16 punktus guva igaunis Viljars Veski, bet ar 15 punktiem izcēlās Kristaps Kanbergs.

Savukārt vēl vienā otrdienas spēlē cīnās "Liepāja"/"Triobet" un "Valka"/"Valga" komandas.

Liepājnieki pirms nedēļas piekāpās "Ventspils" komandai un kopvērtējumā atkrita uz otro pozīciju, tomēr kopā viņiem šosezon LBL tikai trīs neveiksmes. Savukārt "Valka"/"Valga", neskatoties uz dažbrīd ne pārāk pārliecinošo sniegumu, joprojām spējusi saglabāt 50% uzvaru un zaudējumu attiecību un ir izslēgšanas spēļu zonā.

Tāpat "Valka"/"Valga" paralēli piedalās Igaunijas čempionātā, kur tā ar piecām uzvarām 12 spēlēs ieņem sesto vietu.

Ar 14 uzvarām 16 spēlēs LBL kopvērtējuma līdere ir "Ventspils", kurai ar 12 panākumiem seko ''Liepāja"/"Triobet" komanda. Trešā ar septiņiem panākumiem deviņos mačos ir "VEF Rīga", bet 11 uzvaras 16 spēlēs ir "Valmiera"/ORDO rēķinā.

Četri panākumi astoņos mačos un piektā vieta ir "Valka"/"Valga" kontā, bet pa septiņām uzvarām 15 spēlēs ir "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Jēkabpils" vienībām.

Astoto vietu ar sešām uzvarām 16 spēlēs ieņem "Jelgava", bet četri panākumi 15 spēlēs ir "Barons"/LDz. Pie trim panākumiem 14 mačos tikuši "Ogre"/"Kumho Tyre" basketbolisti, bet "Latvijas Universitāte" izcīnījusi divas uzvaras 15 spēlēs un noslēdz kopvērtējumu.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!