Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis sezonas sākumā diezgan strauji esot zaudējis svaru, taču viņš ar dietoloģijas speciālista palīdzību atrada veidu, kā svaru noturēt stabilu – iespaidīgas brokastis.

Pēc aizvadītā NBA drafta basketbola speciālisti uzsvēra, ka Porziņģa viens no lielākajiem mīnusiem ir viņa nelielais svars 221 centimetram garajam augumam. Pirms sezonas sākuma latvietis savu ķermeņa masu palielināja līdz 108 kilogramiem, bet regulārās sezonas laikā, pieaugot viņa lomai un minūtēm laukumā, viņš strauji zaudēja divus kilogramus. Lai arī šo divu kilogramu nozīme var šķist niecīga, tomēr cīņā ar citiem NBA "torņiem" katrs sīkums var būt noderīgs.

"Tagad man izdodas saglabāt pašreizējo svaru," portālam "nypost.com" sacīja latvietis. "Sezonas sākumā man svars kritās, bija grūti to saglabāt. Tagad man līdz sezonas beigām ir jānotur šis svars. Kad beigsies šī sezona, tad centīšos ķermeņa masu palielināt līdz 111 kilogramiem."

"Sezonas sākumā es tik nopietnu uzmanību nepievērsu brokastīm. Es vēlējos pēc iespējas ātrāk iet uz treniņu zāli, ātri kaut ko apēdu un devos strādāt. Tagad es ceļos pusotru stundu agrāk, brokastīs ēdu lielu porciju, lai man būtu enerģija visai dienai," skaidroja latviešu basketbola talants.

"Knicks" basketbolistam ļoti palīdz tas, ka ar viņu dzīvo māte Ingrīda, kura rūpējas par sava dēla ēdienreizēm. "Es ēdu amerikāņu brokastis, kas pagatavotas latviešu stilā. Biezpiens ar augļiem, olas, šķiņķis un grauzdiņi. Nedomāju, ka citiem cilvēkiem ir tādas porcijas, kā man," stāstīja Porziņģis.

Porziņģis turpinājumā arī stāstīja, ka klubs ļoti vēlējies, lai viņš ēd pamatīgas brokastis. Viņam citreiz nākas ēst pat tad, kad īsti negribas.

Līdz šim Porziņģis ir aizvadījis visas 46 spēles NBA čempionātā. Lai arī viņam šī ir pirmā sezona pasaules spēcīgākajā līgā, latvietis ir noskaņojies nospēlēt pilnu sezonu - 82 spēles, kas fiziski nav viegli.

"Es cenšos spēlēt, neraugoties uz mazajiem savainojumiem. Vēlos palikt mentāli stiprs un aizvadīt pilnu sezonu. Fiziski tik smaga sezona man ir pirmo reizi, tāpēc es meklēju veidus, kā sevi sagatavot katram mačam," skaidroja Porziņģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!