Foto: AP/Scanpix

Apkopots Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu treneru balsojums par Zvaigžņu spēles rezervistiem. Kā jau bija paredzams, latviešu basketbolistam Kristapam Porziņģim neizdevās iekļūt šajā mačā.

Jau vēstīts, ka Porziņģim pietrūka gandrīz 100 000 balsu, lai iekļūtu NBA Zvaigžņu spēles Austrumu konferences sākumsastāvā. Vēl bija minimāla cerība, ka viņu varētu izvēlēties treneri, taču tas nenotika. Tomēr viņš piedalīsies Zvaigžņu spēles nedēļas nogalē, jo latvietis iekļauts Uzlecošo zvaigžņu spēlēs Starptautiskajā komandā, kas spēkosies pret ASV komandu.

Austrumu konferences komandā rezervē būs Andrē Dramonds (Detroitas "Pistons"), Aizeja Tomass (Bostonas "Celtics"), kuri debitēs Zvaigžņu spēlē. Otro reizi šajā mačā piedalīsies Demārs Derouzans (Toronto "Raptors") un Džimijs Batlers (Čikāgas "Bulls), bet trešo reizi – Džons Vols (Vašintonas "Wizards") un Pols Milseps (Atlantas "Hawks"). Savukārt Kriss Bošs (Maiami "Heat") Zvaigžņu spēlē būs jau 11. reizi.

Savukārt Rietumu konferencē rezervistos pirmo reizi iekļauts Dreimons Grīns (Goldensteitas "Warriors"), bet otrā Zvaigžņu spēle būs Demarkusam Kazinsam (Sakramento "Kings") un Klejam Tompsonam ("Warriors"). Vēl šīs komandas rindās būs Entonijs Deiviss (Ņūorleānas "Pelicans"), Džeimss Hārdens (Hjūstonas "Rockets"), Lamarkuss Oldridžs (Sanantonio "Spurs") un Kriss Pols (Losandželosas "Clippers").

2016. gada NBA Zvaigžņu spēles Austrumu konferences balsojumā priekšējās līnijas spēlētāju pozīcijā uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers" zvaigzne Lebrons Džeimss (1 089 206 balsis), bet vēl ar viņu Zvaigžņu spēles pamatpieciniekā dosies Pols Džordžs (Indianas "Pacers"), Porziņģa komandas biedrs Karmelo Entonijs, Dveins Veids (Maiami "Heat") un Kails Lourijs (Toronto "Raptors").

Savukārt Rietumu konferencē un arī kopumā visvairāk balsis saņēma pēc sezonas karjeru beidzošais Kobe Braiants no Losandželosas "Lakers" (1 891 614 balsis), kuram kompāniju starta pieciniekā sastādīs Kevins Durants (Oklahomas "Thunder"), Kavi Leonards (Sanantonio "Spurs), Stefans Karijs (Goldensteitas "Warriors") un Rasels Vestbruks (Oklahomas "Thunder").

2016. gada NBA Zvaigžņu spēle 14. februārī risināsies Toronto. Tā ir pirmā reize NBA vēsturē, kad Zvaigžņu spēle risināsies ārpus ASV teritorijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!