Foto: LETA

Latvijas U-16 basketbola izlase sestdien ar uzvaru iesāka tradicionālo pārbaudes turnīru Turcijā, ar rezultātu 78:74 pārspējot Vāciju.

Latvijas izlasē ar 20 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Artūrs Kurucs, 13 punktus iemeta Valters Vēveris, bet ar 12 punktiem atzīmējās Artūrs Žagars.

"Kā jau gaidījām, sākums bija nervozs, jo trīs jaunu spēlētāju pievienošanās un Anrija Miškas nespēlēšana mainījusi lomu sadalījumu, pie kā vēl jāpierod. Bumba nekustējās pietiekami ātri, uzbrukumā bija nepiespiestas kļūdas un savstarpējās nesaprašanās brīži. Piedevām vāciešiem bija fiziskais pārsvars gandrīz visās pozīcijās un viņi to prasmīgi izmantoja," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē izlases galveno treneri Artūru Visocki-Rubeni. "Kad adaptējāmies, otrajā ceturtdaļā pārņēmām iniciatīvu un uz brīdi arī vadību. Toties pēc lielā pārtraukuma ļāvām vāciešiem diktēt noteikumus. Pietrūka uzmanības un agresivitātes aizsardzībā. Trešajā ceturtdaļā ielaidām 34 punktus - gan ļaujot pretiniekiem brīvi mest no tālienes, gan neatbloķējot cīņā par atlecošajām bumbām."

"Pēdējās desmit minūtēs spēlējām ar mazo piecnieku, aizsardzībā mainoties un provocējot vāciešus spēlēt viens pret vienu. Viņi nespēja adaptēties. Ar labu aizsardzību izdevās uz minūtēm četrām pilnībā paralizēt Vācijas izlases uzbrukumu un tas savukārt mūs pašus iedvesmoja kvalitatīvai un precīzai spēlei pie pretinieku groza. Panācām 7 punktu pārsvaru, ko vācieši vairs neatspēlēja," pēc spēles apmierināts bija treneris. "Patīkami turnīru sākt ar uzvaru, bet jāizdara secinājumus gan par labajām, gan ne tik labajām lietām. Nekas viegls mūs negaida - šķiet, esam mazākā komanda turnīrā."

Turcijas turnīrā piedalās 12 komandas un Latvija iekļuvusi A apakšgrupā. Turpinājumā Latvija tiksies arī ar Lietuvas, Slovēnijas, Turcijas un Bulgārijas kadetu izlasēm, bet pēc tam vēl divās spēlēs komandas sadalīs precīzas vietas.

Galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis komandā iekļāvis deviņus basketbolistus, kuri janvāra sākumā uzvarēja Baltijas jūras kausa izcīņā un trīs šās sezonas debitantus, kuriem jau ir pērnā Eiropas U-16 čempionāta pieredze.

Latvijas komanda Turcijas turnīrā piedalās piekto gadu pēc kārtas. 2012. gadā tika iegūta 11. vieta, 2013. gadā Latvija izcīnīja septīto vietu, 2014. gadā latvieši uzvarēja visās sešās spēlēs un 16 komandu konkurencē izcīnīja pirmo vietu, bet pērn finišēja septītajā vietā.

Latvijas U-16 izlases sastāvs turnīrā Turcijā: Niks Salenieks, Artūrs Žagars (abi - "Rīga"/DSN), Adrians Šnipke ("Rīga"), Valters Vēveris, Rainers Hermanovskis (abi - Valmieras BSS), Gints Zomerfelds, Armands Berķis (abi - "VEF skola"), Kristians Šefanovskis (Ventspils "Spars"), Kristers Elksnītis, Matīss Surkulis (abi - "Jēkabpils"), Niks Līnis ("Cēsis"), Artūrs Kurucs (Vitorijas "Laboral Kutxa" jauniešu sistēma, Spānija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!