Foto: F64

Latvijas čempionvienības basketbolā "VEF Rīga" amerikāņu leģionāram Kvinam Makdauelam konstatēts ceļgala krustenisko saišu plīsums, kā rezultātā viņam sezona noslēgusies priekšlaicīgi, atklāja kluba padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Pašlaik 26 gadus vecais amerikāņu uzbrūkošais aizsargs Rīgas kluba rindas papildināja pirms šīs sezonas, taču nespēja izkarot stabilu vietu komandas sastāvā.

Šosezon Makdauels "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā vidēji iemeta 7,0 punktus, kamēr VTB Vienotās līgas čempionātā viņš caurmērā guva 5,6 punktus.

Makdauels nav spēlējis kopš 24.janvāra.

Kā zināms, janvāra beigās "VEF Rīga" pārtrauca sadarbību ar zviedru saspēles vadītāju Ludvigu Hākansonu, kurš devies uz Spāniju un pievienojies Kristapa Porziņģa bijušajai komandai "Sevilla".

Jaunups norādīja, ka komanda ir saspēles vadītāja meklējumos. Visticamāk, ka sastāvu varētu papildināt kāds ārzemju spēlētājs. "Skatāmies arī uz vietējiem spēlētājiem, izteicām piedāvājumus, taču domāju, ka papildinājums būs leģionārs. Latviešiem ir noslēgti līgumi, kaut arī maz spēlē, viņus komanda nelaiž."

Iepriekš sociālajos tīklos Jaunups izteicās, ka Lietuvas komanda Kauņas "Žalgiris" nelaiž saspēles vadītāju Kasparu Vecvagaru, kuram ir mazs spēles laiks, pāriet uz citu komandu. Jaunups sarunā ar LETA gan neapstiprināja, ka "VEF Rīga" centusies iegūt Vecvagaru, taču atzīmēja, ka viņš nav vienīgais latviešu spēlētājs, par kuru klubs interesējas.

"VEF Rīga" komandai pagājušajā nedēļā pievienojās amerikāņu vieglais uzbrucējs Džošs Bostiks, kurš vēl nav debitējis kluba sastāvā, jo spēlētājam nebija sakārtota darba atļauja un citi dokumenti.

Jaunups pastāstīja, ka Bostiks piektdien vēl nespēlēs, kad "VEF Rīga" viesos VTB Vienotās līgas mačā tiksies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Cmoki", taču Latvijas čempionu papildinājums laukumā dosies aiznākamajā mačā.

Kā zināms, "VEF Rīga" zaudējusi pēdējās piecās Vienotās līgas spēlēs pēc kārtas, turklāt pagājušajā nedēļā LBL regulārā čempionāta spēlē izbraukumā tika piedzīvota neveiksme otrajā pagarinājumā ar 102:108 pret "Liepāja"/"Triobet".

"VEF Rīga" ar četrām uzvarām 18 spēlēs atrodas pirmspēdējā, 15.vietā Vienotās līgas kopvērtējumā. Savukārt LBL turnīra tabulā Latvijas čempionvienība ar desmit uzvarām 13 mačos atrodas trešajā pozīcijā.

LBL komandas savus sastāvus drīkst izmainīt vai papildināt līdz 29.februāra plkst.17. Vienu spēlētāju papildus drīkst pieteikt līdz 15.marta plkst.17.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!