Foto: LETA

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns ceturtdien guva trīs punktus Spānijas Karaļa kausa ceturtdaļfināla mačā, bet viņa pārstāvētā Bilbao "Dominion" sagādāja pārsteigumu un ar 73:72 (20:18, 20:19, 15:18, 18:17) apspēlēja spēcīgo Barselonas "Lassa" vienību.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 26 sekundes, grozā raidīdams vienu no trim divpunktu metieniem un savu vienīgo soda metienu, bet aizmeta garām vienu tālmetienu.

Latvietis šajā duelī atzīmējās arī ar četrām atlēkušajām bumbām, četrām piespēlēm, vienu kļūdu, divām piezīmēm un tikpat izprovocētiem pārkāpumiem.

Pusfinālā "Dominion" spēkosies ar latvieša Anžeja Pasečņika pārstāvētās Grankanārijas "Herbalife" un čempionāta līderes "Valencia Basket" dueļa uzvarētāju.

Tikmēr Daira jaunākā brāļa Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa" ceturtdaļfinālā tiksies ar Kompostelas "Obradoiro". Šī dueļa uzvarētājs pusfinālā tiksies ar Rolanda Šmita pārstāvētās Fuenlavradas "Montakit" un ULEB Eirolīgas čempiones Madrides "Real" pāra uzvarētāju.

Spānijas Karaļa kausam kvalificējās komandas, kas pēc puses no aizvadītā regulārā čempionātā ierindojās no pirmās līdz septītajai vietai. Tā kā turnīra saimniece "Obradoiro" ieņēma 14.pozīciju, tad astotā spēcīgākā komanda kausam nekvalificējās.

Regulārajā čempionātā līderpozīciju ar 19 panākumiem 20 mačos ieņem "Valencia Basket", bet "Laboral Kutxa" ar 16 uzvarām atrodas ceturtajā pozīcijā.

Sekmīgi spēlē arī pārējo latviešu komandas. "Herbalife" ar 13 uzvarām ierindojas piektajā vietā, kamēr ''Montakit" ar 11 panākumiem ir sestā. Tikmēr "Dominion" guvusi desmit uzvaras un atrodas astotajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!