Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Ņujorkas "Knicks" komandai ir jāturpina iesāktais un pēc daudzajiem zaudējumiem jāsāk izcīnīt uzvaras, pēc panākuma pār Minesotas "Timberwolves" sacīja latvietis Kristaps Porziņģis.

Kā zināms, "Knicks" sestdien regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 103:95 (31:16, 28:32, 22:13, 22:34) pārspēja "Timberwolves" un pārtrauca septiņu zaudējumu sēriju. Tiesa, "Knicks" uzbrucējs Porziņģis piezīmju problēmu dēļ laukumā pavadīja tikai 11 minūtes un 51 sekundi, kas viņam NBA debijas sezonā ir mazākais spēles laiks vienā spēlē, un guva sešus punktus.

"Lieliski beidzot izcīnīt panākumu, jo pēdējā laikā bijām piedzīvojuši daudz zaudējumu. Gribam šo uzvaru gājienu turpināt," pauda Porziņģis, kurš piebilda, ka sapelnītās piezīmes viņam neļāva pilnībā izpausties. "Diemžēl tā gadījās. Nebiju pārāk satraukts un nevēlējos kaut ko pierādīt. Nebiju gana gudrs. Nopelnīju piezīmes spēles sākumā un nespēju atrast savu ritmu."

"Vismaz Karlam Taunsam bija lieliska spēle, viņš savai komandai ļoti palīdz. Ir patīkami redzēt, kad NBA debitantam veicas tik labi," pauda Porziņģis, kurš ir viens no Taunsa konkurentiem uz NBA labākā debitanta balvu.

Tikmēr 20 000 gūto punktu robežu šajā mačā pārsniedza "Knicks" līderis Karmelo Entonijs.

"Entonijs šajā līgā jau ir bijis ilgu laiku, un varu no viņa daudz ko mācīties. Viņa sasniegums ir kas iespaidīgs. Ceru, ka kādreiz šādā situācijā nonākšu arī es," izteicās Porziņģis.

Latvijas basketbolista piezīmju problēmu pēc šī mača uzsvēra arī "Knicks" vienības galvenā trenera vietas izpildītājs Kurts Rembiss. "Jaunajiem basketbolistiem šajā līgā ir daudz jāmācās. Tā ir daļa no augšanas procesa - Porziņģim ir jāsaprot, ko viņš pret konkrētiem pretiniekiem var un nevar darīt. Viņam ir jāapgūst, kā spēlēt aizsardzībā un kustēties, nenopelnot piezīmi. Kristapam jāturpina mācīties, jo būs daudz spēļu, kad viņam būs piezīmju problēma."

Ar 56 spēlēs vidēji iemestiem 13,9 punktiem un izcīnītām 7,6 atlēkušajām bumbām Porziņģis ir "Knicks" komandas trešais rezultatīvākais basketbolists un otrais labākais cīņā par atlēkušajām bumbām.

"Knicks" ar 24 panākumiem 57 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Savukārt "Timberwolves" vienība ar 17 uzvarām 56 mačos ierindojas 13.pozīcijā Ritumu konferencē.

Turpinājumā "Knicks" pirmdien savā laukumā uzņems Toronto "Raptors", kas ir Austrumu konferences vicelīdere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!