Foto: F64

"Ventspils" un "Barons"/LDz komandas trešdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlēs pārspēja turnīra pastarītes attiecīgi "Ogre"/"Kumho Tyre" un "Latvijas Universitāti" (LU).

"Ventspils" izbraukumā pārspēja Ogres komandu ar 91:73 (25:17, 11:19, 30:12, 25:25).

Ventspilnieku labā 24 punktus guva amerikānis Deriks Nikss, kamēr 13 pievienoja Māris Gulbis. Savukārt "Ogre"/"Kumho Tyre" vienībā pa 12 punktiem sameta Mārcis Vītols un Lauris Mizis.

Pirmajā puslaikā Ogres komandas basketbolisti pretiniekiem izrādīja cienīgu pretestību, jo pirmais puslaiks noslēdzās ar neizšķirtu 36:36. Tiesa, trešajā ceturtdaļā "Ventspils" veica izšķirošo izrāvienu, pirmo sešu minūšu un 24 sekunžu laikā iemetot 21 punktu, kamēr pretinieki guva tikai septiņus. Noslēdzošajā ceturksnī Kurzemes vienības pārsvars pārsniedza arī 20 punktus.

"Ventspils" iepriekšējās trijās LBL cīņās bija piedzīvojusi divas neveiksmes, bet tāpat atradās kopvērtējuma galvgalī.

Tikmēr "Barons"/LDz trešdien savā laukumā ar 88:70 (29:21, 22:20, 21:17, 16:12) uzvarēja LU.

"Barons"/LDz labā 20 punktus guva Kristaps Gludītis, bet 15 punktus un 13 atlēkušās bumbas pievienoja Kristaps Dārgais. Savukārt LU rindās Jānis Eiduks sameta 19 punktus, bet 13 guva Artūrs Grīnbergs.

Pēc pirmā puslaika "Barons"/LDz atradās vadībā ar 51:41, bet otrajā spēles daļā turpināja ceļu pretī uzvarai. Šajā mačā mājinieki droši kontrolēja spēles ritējumu, neļaujot LU iesaistīties cīņā par uzvaru.

"Barons"/LDz komanda pēdējās sešās LBL spēlēs guvusi piecas uzvaras. Lai gan izslēgšanas spēļu zona ir piecu uzvaru attālumā, nākamās trīs spēles rīdzinieki aizvadīs pret turnīra lejasgala komandām.

Kā zināms, pirms tam iepriekšējā LBL spēlē savā starpā tikās tieši "Barons"/LDz un "Ventspils" komandas, Rīgas klubam gūstot negaidītu panākumu ar 75:69.

LBL turnīra tabulā līderi ar 21 uzvaru 26 mačos ir "Ventspils" basketbolisti, ar 11 panākumiem 14 mačos seko čempione "VEF Rīga", bet trešā ar 21 uzvaru 27 spēlēs ir "Valmiera"/ORDO.

Tikmēr 19 panākumi 27 mačos ir "Liepājas"/"Triobet" kontā, kurai ar 13 panākumiem 24 spēlēs piektajā vietā seko "Jēkabpils". Sesto vietu ieņem "Jūrmala"/"Fēnikss", kas guvusi 15 uzvaras 28 spēlēs, bet septītajā pozīcijā ar astoņiem panākumiem 17 spēlēs atrodas "Valka"/"Valga".

Desmit uzvaras 26 spēlēs ir "Barons"/LDz komandai, "Jelgavai" astoņi panākumi 27 spēles, bet pa četrām uzvarām 26 mačos guvušas "Ogre"/"Kumho Tyre" un LU.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!