Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien guva 19 punktus un palīdzēja Bambergas "Brose Baskets" izcīnīt uzvaru Vācijas bundeslīgas izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla otrajā spēlē.

"Brose Baskets" viesos ar 108:71 (33:18, 20:11, 36:25, 19:17) pārspēja Vircburgas "S.Oliver Baskets", sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-0.

Strēlnieks šajā mačā laukumā bija 30 minūtes un 31 sekundi, izceļoties ar teicamu precizitāti. Talsinieks iemeta visus savus piecus divpunktu metienus un sešus soda metienus, kā arī raidīja grozā vienu no diviem tālmetieniem.

Tāpat viņam divas atlēkušās bumbas, trīs piespēles un viena piezīme. Par parādīto sniegumu latvietis nopelnīja 23 efektivitātes punktus, kas bija labākais rādītājs šajā mačā.

Ar 19 punktiem Strēlnieks šovakar bija rezultatīvākais basketbolists laukumā.

Sērijas trešā spēle notiks svētdien Bambergā.

Jau ziņots, ka Bambergas klubs ar 31 panākumu 34 spēlēs kļuva par Vācijas bundeslīgas regulārā čempionāta uzvarētājiem, tuvākos sekotājus Oldenburgas "Ewe Baskets" apsteidzot par četrām uzvarām.

"S.Oliver Baskets" komanda ar 17 panākumiem regulārajā turnīrā bija astotie.

Kā zināms, Bambergas vienība šosezon netika ULEB Eirolīgas turnīra izslēgšanas spēlēs.

Strēlnieks Bambergas klubā aizvada otro sezonu. Pērn vasarā neilgi pēc Vācijas čempionu titula izcīnīšanas "Brose Baskets" pagarināja līgumu ar latviešu saspēles vadītāju. Pirms gada Vācijas čempionāta finālsērijā "Brose Baskets" ar 3-2 pieveica Minhenes "Bayern".

Strēlnieks "Brose Baskets" sastāvu papildināja 2014. gada jūlijā, bet pirms tam viņš spēlējis Latvijas, Krievijas un Ukrainas klubos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!