Foto: AFP/Scanpix

Maskavas CSKA piektdien ULEB Eirolīgas turnīra pusfinālā ar rezultātu 88:81 (23:12, 24:25, 21:22, 20:22) uzveica citu Krievijas komandu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", tādējādi iekļūstot turnīra finālā.

Ar 30 punktiem rezultatīvākais maskaviešu rindās bija par šīs sezonas labāko spēlētāju turnīrā atzītais francūzis Nando de Kolo, bet 13 punktus iemeta Vitālijs Fridzons.

Savukārt "Lokomotiv-Kubaņ" rindās 26 punktus iemeta Malkolms Delanijs, bet 17 punkti Dontaijem Dreiperam.

Pirmajās trīs minūtēs CSKA veica izrāvienu ar 9:0, tomēr vēlāk Maskavas komandai piederēja vairs tikai četru punktu pārsvars (13:9). Tiesa ceturtdaļas otrajā pusē labāki atkal bija maskavieši, spēles pirmo nogriezni noslēdzot ar 23:12 savā labā. "Lokomotiv-Kubaņ" otro ceturtdaļu iesāka ar septiņiem bezatbildes punktiem (19:23), tomēr turpinājumā CSKA atjaunoja pārsvaru un pirmo puslaiku noslēdza ar desmit punktu atstatumu (47:37).

Trešajā ceturksnī cīņa aizritēja līdzīgi, kas Maskavas komandai ļāva saglabāt vadību. Lai gan ceturtās ceturtdaļas beigās Krasnodaras vienībai nedaudz izdevās sadeldēt pretinieku pārsvaru, tas netraucēja CSKA svinēt uzvaru un sasniegt finālu.

Otrā pusfinālā plkst. 22 pēc Latvijas laika Dāvja Bertāna Vitorijas "Laboral Kutxa" no Spānijas uzsāks cīņu ar Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce". Spēli tiešraidē pārraidīs kanāls "Viasat Sport Baltic".

CSKA ceturtdaļfināla sērijā ar 3-0 uzveica Belgradas "Crvena Zvezda Telekom" no Serbijas, bet "Lokomotiv-Kubaņ" ar 3-2 pārspēja Spānijas komandu Barselonas "Lassa".

Abi Krievijas klubi startēja arī VTB Vienotajā līgā, kur CSKA ar 28 panākumiem 30 spēlēs uzvarēja regulārajā turnīrā, bet Krasnodaras klubs ar 22 uzvarām palika piektais. CSKA sasniegusi arī Vienotās līgas pusfinālu, jo ceturtdaļfinālā ar 3-0 pārspēja Čehijas spēcīgāko komandu Nimburkas ČEZ. Tikmēr "Lokomotiv-Kubaņ", taupot komandas līderus, ceturtdaļfinālā ar 0-3 piekāpās Maskavas apgabala "Himki" basketbolistiem.

Bertāns ir pirmais latviešu spēlētājs, kurš iekļuvis Eirolīgas finālsacensībās, kopš to 16 gadus organizē Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB). Iepriekšējo reizi Gundars Vētra CSKA komandas sastāvā 1996. gadā sasniedza FIBA rīkotās Eirolīgas finālčetrinieku.

Ceļā uz finālčetrinieka turnīru "Laboral Kutxa" ceturtdaļfinālā ar 3-0 uzveica Grieķijas komandu Atēnu "Panathinaikos", kamēr "Fenerbahce" ar tādu pat rezultātu pieveica pērnās sezonas čempioni Madrides "Real" no Spānijas.

Bertāns pērn marta beigās pārrāva labās kājas ceļgala krusteniskās saites. Sākotnēji tika prognozēts, ka tas liegs doties laukumā aptuveni sešus līdz astoņus mēnešus, taču atveseļošanās un sportiskās formas atgūšana bija ievilkusies, līdz ar to latvietis atgriezās vien janvāra beigās.

Šosezon Eirolīgā viņš aizvadījis 13 spēles, kurās vidēji mačā guvis 7,9 punktus.

"Laboral Kutxa" ar 23 uzvarām 32 spēlēs divas kārtas pirms regulārā turnīra beigām ieņem ceturto vietu Spānijas čempionāta kopvērtējuma tabulā. Savukārt "Fenerbahce" ar 24 uzvarām 30 spēlēs Turcijas regulāro čempionātu noslēdza otrajā vietā.

Svētdien pusfinālu uzvarētāji spēkosies finālā, bet zaudētāji cīnīsies par trešo vietu.

Iepriekšējā sezonā turnīrā triumfēja Spānijas klubs Madrides "Real", kas finālā pārspēja Pireju "Olympiacos" no Grieķijas. Savukārt cīņā par trešo vietu CSKA pieveica "Fenerbahce" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!