Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns svētdien iemeta 19 punktus uzvarētā Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā, turklāt panākumus guva arī Anžeja Pasečņika un Rolanda Šmita pārstāvētās komandas.

Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa", kas jau pēc nedēļas sacentīsies ULEB Eirolīgas finālturnīrā, svētdien ar 99:91 (26:26, 26:21, 22:22, 25:22) izbraukumā apspēlēja Andoras "MoraBanc" vienību.

Šajā spēlē Bertāns laukumā bija 31 minūti un 59 sekundes, realizējot divus no pieciem divpunktu raidījumiem un piecus no sešiem tālmetieniem. Tāpat viņam arī divas atlēkušās bumbas un četras piezīmes, kas deva 15 efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvāk uzvarētājiem nospēlēja vienīgi 25 punktus iemetušais Dariuss Edamss.

Ar septiņiem punktiem svētdien atzīmējās Pasečņiks, kura pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" komanda ar 82:80 (24:11, 15:15, 18:27, 25:27) savā laukumā pārspēja Madrides "Movistar Estudiantes".

Pasečņiks nospēlēja 11 minūtes un divas sekundes, šajā laikā trāpot abus izpildītos divpunktu raidījumus un trīs no četriem soda metieniem. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un izprovocēja divus pārkāpumus, dueli noslēdzot ar desmit efektivitātes punktiem.

Savukārt piecus punktus iemeta Šmits, palīdzot Fuenlavradas "Montakit" vienībai ar 105:85 (17:21, 32:25, 27:16, 29:23) savā laukumā apspēlēt Saragosas CAI, kuras rindās pirms trim nedēļām debitēja 18 gadus vecais Verners Kohs.

Šmits, atgriežoties laukumā pēc pāris nedēļas ilgas traumas ārstēšanas, nospēlēja deviņas minūtes un 32 sekundes, kuru laikā trāpīja vienīgo izpildīto divpunktu metienu un vienu no trim tālmetieniem. Dueli latvietis noslēdza ar diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt Kohs šoreiz nebija Saragosas komandas pieteikumā.

Kā zināms, sestdien citā šīs kārtas mačā 18 punktus iemeta Dairis Bertāns, bet viņa pārstāvētā Bilbao "Dominion" vienība izbraukumā ar 89:93 pagarinājumā piekāpās Santjago de Kompostelas "Rio Natura Monbus" basketbolistiem.

Spānijas čempionāta līdere ir Barselonas "Lassa" ar 27 panākumiem 30 mačos, kurai ar 26 uzvarām 31 cīņā seko Madrides "Real", bet pie 25 uzvarām 30 spēlēs tikusi "Valencia Basket".

Tikmēr "Laboral Kutxa" ar 23 panākumiem 32 spēlē ieņem ļoti stabilu ceturto vietu, bet par trim uzvarām mazāk ir Anžeja Pasečņika pārstāvētajai Grankanārijas "Herbalife", kas atrodama piektajā pozīcijā. Tieši šīs abas komandas, visticamāk, savā starpā tiksies sacensību ceturtdaļfinālā.

Septīto vietu ar 17 uzvarām ieņem Fuenlavradas "Montakit", bet Bilbao "Dominion" ir devītā ar 15 panākumiem 31 spēlē un turpina cīņu par pirmā astotnieka sasniegšanu, kas dos dalību izslēgšanas turnīrā.

Regulārajā sezonā katra no komandām aizvadīs pa 34 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!