Foto: Reuters/Scanpix

Tiesneši pieļāvuši kļūdu, nefiksējot nostaigātu, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences finālsērijas pirmajā spēlē, otrdien atzina līgas viceprezidents Džo Borža.

Aizvadītajā mačā Oklahomasitijas "Thunder" ar rezultātu 108:102 pretinieku laukumā pieveica pašreizējo līgas čempionvienību Goldensteitas "Warriors", sērijā līdz četrām uzvarām iegūstot vadību ar 1-0.

Kā secinājusi līga, 17,2 sekundes pirms pamatlaika beigām pie rezultāta 103:100 vienam no "Thunder" līderiem Raselam Vestbrukam bija jāfiksē nostaigāts, tomēr, tā vietā, lai atdotu bumbu "Warriors" komandai, piešķirts minūtes pārtraukums viesiem.

Kad spēle atsākās, pret Vestbruku tika pārkāpti noteikumi un viņš iemeta divus soda metienus, kas "Thunder" jau deva piecu punktu vadību.

"Neviens no tiesnešiem nespēja ieņemt labu pozīciju, lai redzētu viņu pavelkam balsta kāju," Borža atklāja NBA TV.

Kā ziņots, "Warriors" komanda šosezon bija uzvarējusi visos līdzšinējos 37 mačos, kuros puslaikā bija vadībā ar vismaz desmit punktu pārsvaru, tomēr šajā duelī nespēja noturēt 13 punktu pārsvaru, kas tai bija pēc 24 spēlētām minūtēm.

Sērijas otrā spēle risināsies trešdien.

Jau ziņots, ka Austrumu konferences finālā spēkosies Klīvlendas "Cavaliers" vienība un Toronto "Raptors" komanda, kas konferences finālu sasniegusi pirmo reizi 21 gadu ilgajā kluba vēsturē. Šī sērija sāksies otrdien.

Pērn par čempioni tika kronēta "Warriors", kas finālsērijā ar 4-2 pārspēja "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!