Foto: DELFI

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc pārbaudes spēlēt pret Franciju uzsvēra, ka komanda guvusi vērtīgu pieredzi.

Ceturtdien Latvijas vīriešu valstsvienība Francijas pilsētā Po otrajā pārbaudes spēle zaudēja Francijas izlasei ar 72:89.

" Ļoti labi nospēlējām pirmās 16 minūtes. Bertāna un Jakoviča agresīvā spēle palīdzēja panākt pat septiņu punktu pārsvaru. Bija gan ātrums, gan agresivitāte, gan precīzi metieni. Taču spēles likteni izšķīra četras neveiksmīgi aizvadītās minūtes otrās ceturtdaļas beigās. Francijas komanda palielināja spiedienu uz groza apakšu, paši netrāpījām no labām pozīcijām un sākām neattaisnoti steigties," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā citēts Bagatskis.

"Otrajā puslaikā mēģinājām atspēlēties, taču labas epizodes mijās ar kļūdām un pieredzējušie mājinieki tās tūlīt izmantoja. Dārgi maksājām par savu spēlētāju "pazaudēšanu" aizsardzībā, bija arī ļoti daudz nerealizētu metienu," turpināja speciālists.

"Atkārtošos – pietrūka stabilitātes gan daudziem spēlētājiem, gan visai komandai kopā. Laba pieredze tiem mūsu basketbolistiem, kuri nav pieraduši spēlēt ar tik augsta līmeņa pretiniekiem šādā lieliskā gaisotnē. Jāmācās tikt galā ar šādu spiedienu, jākļūst mentāli stiprākiem," uzsvēra Bagatskis.

"Šodien nespēlēja pirmo maču labi aizvadījušie Mareks Mejeris un Aigars Šķēle, otrajā puslaikā maz spēlēja Dairis Bertāns. Pārbaudījām dažādus spēlētāju virknējumus, kā arī vairākiem devām iespēju spēlēt dažādās pozīcijās," atklāja speciālists. "Mums pievienosies četri spēlētāji, tātad mums, treneriem, priekšā grūts uzdevums – jāpieņem lēmums, kuri divi vai trīs spēlētāji neturpinās treniņus izlasē. Uz treniņnometni Liepājā brauks 15 vai 16 basketbolisti."

Latvijas valstsvienībai sāksies treniņnometne Liepājā, kuras laikā tiks aizvadīta nākamā pārbaudes spēle – 22.jūnijā plkst.19 ar Tunisijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!