Foto: AFP/Scanpix

Ilggadējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" zvaigzne Tims Dankans paziņojis par savas izcilās karjeras beigām, vēsta portāls "bleacherreport.com".

Dankans NBA aizvadīja 19 sezonas, visas nospēlējot "Spurs" komandā. Viņš ar Sanantonio klubu izcīnīja piecus līgas čempionu titulus.

Ar "Spurs" komandu Dankans šo gadu laikā regulārajā čempionātā izcīnīja 1072 uzvaras un piedzīvoja 438 zaudējumus. Savas karjeras laikā viņš vidēji spēlē izcēlās ar 19 punktiem, 10,8 atlēkušajām bumbām un 2,2 blokiem. Savukārt 251 izslēgšanas spēlē viņa kontā vidēji 20,6 punkti, 11,4 atlēkušās bumbas un 2,3 bloķētie metieni.

1997. gada NBA draftā "Spurs" Dankanu draftēja ar pirmo numuru, palīdzot savai komandai iekļūt izslēgšanas spēlēs visās 19 sezonās. 17 reizes Sanantonio klubs regulārajā čempionātā izcīnīja vismaz 50 uzvaras. Divas reizes viņš tika atzīts par NBA vērtīgāko spēlētāju (2002. un 2003. gadā). Viņš un Karīms Abduls-Džabars ir vienīgie spēlētāji NBA vēsturē, kuri karjeras laikā guvuši vismaz 26000 punktu, izcīnījuši 15000 atlēkušo bumbu un bloķējuši 3000 pretinieku metienu.

Savās pēdējās sezonās NBA Dunkans vairs nebija tik efektīvs, tomēr viņš joprojām spēlēja svarīgu lomu "Spurs" sastāvā.

Līdz ar to nākamajā sezonā NBA vairs nebūs redzamas divas līgas zvaigznes – Dankans un Kobe Braients, kurš aizvadīja pēdējās spēles Losandželosas "Lakers" sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!