Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas pārbaudes spēlē guva nelielu cirkšņa savainojumu, varēja turpināt spēli, taču viņš un Ņujorkas "Knicks" ārsti bija piesardzīgi, tāpēc tika izlemts nespēlēt otrajā puslaikā.

Jau ziņots, ka Porziņģis sestdien NBA pirmssezonas pārbaudes spēlē mača sākumā sameta deviņus punktus, taču guva nelielu cirkšņa savainojumu. "Knicks", kam otrajā puslaikā bija jāiztiek bez Porziņģa, ar rezultātu 107:119 (25:28, 25:31, 28:31, 29:29) savu skatītāju priekšā piekāpās Bostonas "Celtics".

"Tas nebija viens brīdis, kad sāku just sāpes. Spēles laikā sāka pakāpeniski sāpēt, jo īpaši pēc atgriešanās no maiņas. Pateicu ārstiem, kuri bija ļoti piesardzīgi. Tas nebija nekas tāds, kas man neļautu turpināt spēli. Vienkārši vēlējāmies pārliecināties, lai es būtu 100 % vesels un varētu atgriezties laukumā. Nedomāju, ka tas ir kas nopietns, bijām vienkārši ļoti piesardzīgi. Visi teica, ja jau varēju turpināt spēli, tad tas nav nekas nopietns," pēc mača teica Porziņģis.

Tikmēr "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks teica, ka svētdien komanda pārliecināšoties par Porziņģa veselības stāvokli, bet pirmdien jau gaidāms nākamais treniņš. Trešdien "Knicks" viesosies pie "Celtics", bet dienu vēlāk pirmssezonas pēdējā pārbaudes spēlē spēkosies ar Bruklinas "Nets".

Porziņģis sestdienas mačā laukumā pavadīja nepilnas 15 minūtes, bet savus deviņus punktus viņš iemeta pirmajās sešās minūtēs. Latvietis šajā mačā realizēja divus no trim tālmetieniem, vienu no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat viņa kontā trīs atlēkušās bumbas, viena pārtverta piespēle, divas kļūdas un viena piezīme.

Porziņģis iepriekšējā sezonā iespaidīgi debitēja pasaules spēcīgākajā basketbola līgā. Sezonas laikā viņš 72 mačos vidēji guva 14,3 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,9 pretinieku metienus.

Pagājušajā nedēļā Porziņģis tika nosaukts par Latvijas gada basketbolistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!