Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa jaunais komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Ņujorkas "Kniciks" Deriks Rouzs tic, ka viņš atkal var spēlēt tikpat augstā līmenī kā elites spēlētāji.

Rouzs ir 2011. gada NBA vērtīgākais spēlētājs, bet viņa karjeru pamatīgi ietekmējušas smagas traumas. Pagājušajā sezonā Rouzs aizvadīja 66 spēles Čikāgas "Bulls" sastāvā, un tik daudz maču viņš nebija aizvadījis kopš 2010./2011. gada sezonas. Viņš aizvadītajā sezonā vidēji guva 16,4 punktus, izdarīja 4,7 piespēles un izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas, kas ir solīdi rādītāji, tomēr viņš vairs nebija komandas līderis. Tomēr "Knicks" komandā Rouzs ir gatavs atgriezties iepriekšējā līmenī.

"Es zinu, kas esmu. Man svarīgākais ir salikt kopā visus savas spēles komponentus. Esmu ieguldījis lielu darbu, veltījis visu savu dzīvi šai spēlei," atbildot uz jautājumu par atgriešanos iepriekšējā līmenī, teica Rouzs, kurš citēts "bleacherreport.com".

"Esmu ļoti sajūsmināts par spēlēšanu šajā komandā, jo mums ir labi spēlētāji. Tagad mums jāiemācās spēlēt kopā, bet tas nāks ar laiku," uzsvēra Rouzs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!