Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un NBA Spēlētāju asociācijas (NBPA) jaunais kolektīvais darba līgums (CBA), par kuru abas puses panākušas vienošanos, ievērojami ietekmēs līgas jauno talantu atalgojumu. Krietnu finansiālo labumu no jaunā CBA iegūs Ņujorkas "Knicks" latviešu talants Kristaps Porziņģis, kura nākamais līgums varētu pietuvoties 200 miljonu ASV dolāru atzīmei, vēsta "New York Post".
Laikraksts norāda, ka uzreiz pēc jaunā CBA līguma parakstīšanas vērtīgāks kļuvis pašreizējais Porziņģa līgums, kas ir spēkā līdz 2019. gada vasarai, kad latvietis pirmo reizi kļūs par brīvo aģentu. Jaunais CBA paredz, ka nākamajā, savā trešajā NBA sezonā Porziņģa alga var pieaugt par 15%, bet ceturtajā gadā – vēl par 30%. Tādējādi nākamajā sezonā Porziņģis varētu saņemt 5,1 miljonu ASV dolāru, bet vēl pēc gada – 7,28 miljonus pašreizējo 5,63 miljonu vietā.

"Jā, kaut ko esmu dzirdējis par to (CBA). Tas nav slikti. Bet nauda man nekad nav bijusi svarīga, bet ir forši, ka līgā tiek ieguldīti lieli līdzekļi," sacījis Porziņģis.

"New York Post" uzsver, ka krietnākas izmaiņas Porziņģa atalgojumā gaidāmas pēc viņa pirmā 3+1 gadu līguma beigām 2019. gada vasarā. Ja Porziņģis turpinās spīdēt kā līdz šim un sevi būs pārliecinoši apliecinājis pirmajos četros gados NBA, tad viņa alga sezonā, slēdzot jaunu piecu gadu līgumu, varētu būt sākot no 27,5 miljoniem ASV dolāru. Līdz šim piekto sezonu aizvadījušie varēja cerēt uz 21 miljonu ASV dolāru.

Tomēr Porziņģis var "tēmēt" vēl uz daudz ienesīgāku līgumu, un tajā viņam "palīdzīgu roku" sniedzis komandas biedrs Deriks Rouzs, kura vārdā dēvē vienu no CBA punktiem. Ja NBA spēlētājs sava pirmā līguma ietvaros divas reizes iebalsots Zvaigžņu spēles sākumsastāvā, divas reizes bijis izvēlēts par Zvaigžņu spēles dalībnieku vai atzīts par NBA vērtīgāko spēlētāju, tad viņa alga nākamajā līgumā var būt vēl par 5% lielāka. Rouzs, spēlējot Čikāgas "Bulls" rindās, sava pirmā līguma laikā kļuva par līgas vērtīgāko spēlētāju, tādēļ arī šis punkts neoficiāli nosaukts viņa vārdā.

Ja Porziņģis izpildīs visus nosacījumus un viņa aģenti rūpīgi strādās aizkulisēs, tad 2019. gadā liepājnieks var cerēt uz ilglaicīgu līgumu 195 miljonu ASV dolāru vērtībā, secina "New York Post".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!