Foto: FIBA Europe
Latvijas basketbolists Rolands Šmits trešdien guva 12 punktus, palīdzot Fuenlavradas "Montakit" turpināt uzvaru sēriju Spānijas augstākajā līgā (ACB).

"Montakit" savās mājās ar 86:83 (21:29, 24:19, 21:21, 20:14) uzvarēja Mursijas UCAM komandu, čempionātā tiekot pie trešās uzvaras pēc kārtas.

Šmits spēlēja 18 minūtes un 21 sekundi, trāpot trīs no četriem divpunktu metieniem un divus no trim trīspunktniekiem. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles un nopelnīja četras piezīmes, kas viņam deva 11 efektivitātes rādītāja punktus.

👀 @rolands_smits

A video posted by Latvijas Basketbola savienība (@basketbols) on Dec 28, 2016 at 1:21pm PST

Kamēr latvietis bija laukumā "Montakit" iemeta par 25 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs mājinieku rindās.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija komandas kapteinis Marko Popovičs, bet Ludvigs Hākansons iemeta 13 punktus.

Ziņots, ka otrdien Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks guva septiņus punktus, palīdzot Grankanārijas "Herbalife" komandai ar 74:61 (22:6, 18:18, 10:18, 24:19) apspēlēt ULEB Eirolīgas augšgala vienību Vitorijas "Baskonia".

Pasečņiks nospēlēja 19 minūtes un astoņas sekundes, realizējot divus no trijiem izpildītajiem divpunktu raidījumiem un trīs no četriem soda metieniem. Tāpat viņa kontā bija divas atlēkušās bumbas un trīs izprovocēti pārkāpumi, kas deva desmit efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 punktiem bija Bo Makalebs.

"Baskonia", kuras sistēmā ir arī jaunais latviešu basketbolists Artūrs Kurucs, pašlaik ieņem piekto vietu gan Spānijas čempionāta, gan ULEB Eirolīgas kopvērtējumā.

ACB ieskaitē pašlaik "Herbalife" ar astoņām uzvarām 14 spēlēs ieņem astoto vietu kopvērtējuma tabulā, bet "Montakit" ar sešiem panākumiem atrodama divas pozīcijas zemāk.

Turnīra līdere ar 11 panākumiem 13 mačos ir Madrides "Real" komanda, kurai ar desmit uzvarām seko Barselonas "Lassa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!