Foto: Sputnik/Scanpix

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns piektdien divu Turcijas pilsētas Stambulas klubu duelī palīdzēja viņa pārstāvētajai "Dariššafaka Doguš" vienībai ULEB Eirolīgas mačā savā laukumā ar 72:65 (10:20, 24:11, 13:16, 25:18) pieveikt vienu no šī turnīra spēcīgākajām vienībām "Fenerbahce".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 51 sekundi, kuru laikā iemeta astoņus punktus. Latvietis grozā raidīja divus no četriem divpunktu metieniem un visus četrus "sodiņus", taču neviens no viņa četriem tālmetieniem mērķi nesasniedza.

Tāpat Bertāna rēķinā viena atlēkusī bumba, divas kļūdas, viena piezīme, četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi un četri efektivitātes punkti.

Pirmā ceturtdaļa "Dariššafaka Doguš" komandai bija neveiksmīga, jo tās laikā nācās nonākt iedzinējos ar 10:20, tomēr līdz lielajam pārtraukumam mājinieki pakāpeniski šo deficītu samazināja un pirmās 20 minūtes noslēdza jau ar trīs punktu pārsvaru (34:31). Lai arī otrā puslaika ievadā Stambulas klubam vēl bija dažu punktu pārsvars, cīņa tomēr aizritēja punkts punktā.

Pamatlaika izskaņā "Dariššafaka Doguš" gan atkal izdevās atrauties un trīs minūtes līdz beigām panākt septiņu punktu vadību (62:55). Šis arī bija izšķirošais mājinieku pārsvars, jo turpmākajās minūtēs "Fenerbahce" basketbolistiem neizdevās panākt pretiniekus.

"Dariššafaka Doguš" sastāvā 20 punktus iemeta Vils Klaibērns, kamēr otra Stambulas kluba sastāvā 18 punktus sameta Bogdans Bogdanovičs.

Pirms šī mača "Dariššafaka Doguš" komanda ULEB Eirolīgā bija piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas. Tikmēr "Fenerbahce" ir pārtrūkusi četru uzvaru sērija.

Tikmēr citā piektdienas mačā Lietuvas klubs Kauņas "Žalgiris" izbraukumā ar 64:73 (19:19, 16:16, 19:21, 10:17) zaudēja vienai no turnīra spēcīgākajām komandām Pireju "Olympiacos" no Grieķijas.

Kauņas kluba rindās 11 punktus iemeta Lukass Lekavičs, kamēr "Olympiacos" sastāvā ar 17 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Georgs Printezis.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderei Madrides "Real" no Spānijas ir 17 panākumi 22 mačos, bet par vienas uzvaras tiesu atpaliek šī turnīra čempione Maskavas CSKA no Krievijas un "Oympiacos", kam ar 14 uzvarām 22 mačos seko "Fenerbahce".

Savukārt Spānijas klubs "Baskonia", kas šim turnīram pieteicis Artūru Kurucu, ar 12 uzvarām 22 spēlēs ir septītajā vietā, kamēr devītā ar 11 panākumiem ir "Dariššafaka Doguš", turklāt tāda pati bilance ir vietu augstāk esošajai Stambulas "Anadolu Efes" komandai. Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose" ar astoņām uzvarām 22 spēlēs ir 12. vietā, kam ar tādu pašu bilanci seko Ainara Bagatska trenētais Izraēlas grands Telavivas "Maccabi FOX".

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!