Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) sākušās diskusijas par to, vai treneriem vajadzētu atpūtināt komandu zvaigznes, raksta Ziemeļamerikas mediji.

Pēdējās sezonās NBA komandu treneri diezgan bieži mēdz atpūtināt savus vadošos spēlētājus, lai viņi būtu "svaigāki" sezonas svarīgākajos mačos. To aktīvi iesāka izmantot Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs, un ļoti iespējams, ka šī metode ļauj "Spurs" būt vienai no stabilākajām komandām NBA.

Tomēr šajā sezonā sākušās asas diskusijas par šāda veida spēlētāju atpūtināšanu. Rietumu konferences līderu duelī starp "Spurs" un Goldensteitas "Warriors" nepiedalījās abu komandu līderi, un tas sadusmoja līgas vadību, televīzijas tiesību īpašniekus un līdzjutējus. Par savām zvaigznēm rūpējas arī Klīvlendas "Cavaliers" treneris Tairons Lū, dodot pelnītu atpūtu arī Lebronam Džeimsam.

"Spēlētāju atpūtināšana kļuvusi par ļoti nopietnu problēmu," teica NBA komisārs Adams Sillvers. "Šādi lēmumi ietekmē līdzjutējus un biznesa partnerus."

Silvers ar klubu īpašniekiem par šo jautājumu runās arī klātienē, cenšoties rast kopīgu risinājumu šai problēmai. Tāpat NBA komisārs aicināja komandas laicīgāk paziņot par to, kuri spēlētāji nepiedalīsies spēlēs.

Komandu treneri ir ieinteresēti, lai vadošie spēlētāji nebūtu pārguruši un lai viņi izvairītos no savainojumiem, tomēr televīzijas interesē reitingi, ko nodrošina pasaules labākie basketbolisti, bet līdzjutēji, kuri maksā lielu naudu par biļetēm, vēlas laukumā redzēt savus elkus.

Popovičs atzina, ka viņš neplāno mainīt savu taktiku un rūpēsies par to, lai viņa spēlētāji būtu pēc iespējas "svaigāki". Savukārt "Warriors" galvenais treneris sacīja, ka NBA vadībai vajadzētu apsvērt iespēju samazināt regulārā čempionāta spēļu skaitu, jo pie šī brīža spēļu kalendāra ir saprātīgāk atpūtināt spēlētājus, lai viņi negūtu tik daudz savainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!